Stiri de ultima ora

Viorica Dăncilă participă miercuri la dezbaterea din Parlamentul European privind respectarea statului de drept în România

Viorica Dăncilă participă miercuri la dezbaterea din  Parlamentul European privind respectarea statului de drept în România
Politic
Premierul Viorica Dăncilă participă, miercuri, în Parlamentul European, la o dezbatere privind respectarea statului de drept din România, într-o sesiune plenară care va avea loc la Strasbourg.

4 afişări

Viorica Dăncilă, prezentă la dezbaterea de la Parlamentul European privind respectarea statului de drept în România

Dezbaterea despre respectarea statului de drept din România, la care participă premierul Viorica Dăncilă, are loc la iniţiativa grupului verzilor din Parlamentul European.

Decizia organizării acestei dezbateri a fost luată în unanimitate de Conferinţa Preşedinţilor PE, formată din liderii grupurilor politice şi preşedintele PE. Dăncilă a anunţat, pe 7 septembrie, că are toată deschiderea de a merge şi în Parlamentul European, dacă va fi invitată la dezbaterea pe marginea protestelor din 10 august.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, într-o emisiune televizată, că premierul Dăncilă va avea la dispoziţie, în dezbaterea despre România din plenul Parlamentului European, cinci minute pentru a expune punctul de vedere al Guvernului.

”D-na Dăncilă le-a spus liderilor europeni cu care a discutat ceea ce în mare parte va spune din nou şi la Strasbourg, în măsura în care va avea timp. I s-au alocat doar 5 minute, cu răspunsuri la întrebări cu tot. Mă rog, o să lucreze să îşi concentreze ideile principale astfel încât să îţi aperi ţara în cinci minute”, a declarat, duminică seară, la România TV, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

În a doua şedinţă a plenarei Parlamentului European urma să se adopte o rezoluţie privind România.

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Parlamentul European amânat, pentru prima săptămână a lunii noiembrie, adoptarea Rezoluţiei privind statul de drept în România.

Surse europene au precizat pentru MEDIAFAX că în a doua săptămână a lunii octombrie, preşedintele Klaus Iohannis va susţine un discurs despre viitorul Uniunii Europene, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg e programat Iohannis să susţină un discurs. Acesta este şi motivul deciziei PE de a amâna adoptarea rezoluţiei, au adăugat sursele citate.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus