Stiri de ultima ora

Video Social-democrații și-au stabilit strategia

Video Social-democrații și-au stabilit strategia
Politic
Situația pe scena politică este mai complicată ca oricând. Astăzi, guvernul Orban 2 ar trebui să treacă prin votul în parlament. Cel puțin teoretic, pentru că în practică sunt puține șanse. În același timp, CCR dezbate conflictul Preşedinţie-Parlament pe desemnarea lui Ludovic Orban ca premier.

Social-democrații și-au stabilit strategia

Liberalii sunt lăsați aproape singuri astăzi la ședința votului de învestitură. În afară de cei de la USR și câțiva parlamentari de de la minorități și neafiliați, celelalte partidfe politice parlamentare au anunțat că vor boicota ședința de învestitură. Dacă nu va fi cvorum, ședința va fi amânată pentru o dată ulterioară.

În aceste condiții, liberalii trebuie să își refacă calculele. Ei spun că, în cazul în care se va ajunge la o amânare și se va veni, totuși, cu un vot de învestitură până în data de 15 martie, atunci acel scenariu legat de anticipate rămâne în picioare și, zic ei, este posibil să avem anticipate în luna iunie, după alegerile locale.

UDMR condiționează prezența la o ședință de plen reunit dedicată acestui vot de învestitură și de o decizie a Curții Constituționale pe ordonanța privind anticipatele, care ar putea veni după 15 martie. Mai mult, liberalii mai au o problemă. Dacă astăzi judecătorii CCR iau o decizie favorabilă sesizării PSD legate de conflictul dintre Parlament și Președinție pe numirea din nou a lui Ludovic Orban ca premier, atunci trebuie să vină cu altă propunere.

Totuși, liberalii au și o interpretare. Dacă decizia CCR este în favoarea sesizării PSD, ei susțin că această hotărâre are doar valoare de viitor și abia după ce pică guvernul Orban 2 în parlament poate să vină șeful statului cu o altă nominalizare.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus