Stiri de ultima ora

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, şi-a dat demisia

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, şi-a dat demisia
Politic
Victor Costache, mininistrul Sănătăţii, şi-a dat demisia în plină epidemie de coronavirus. Premierul Ludovic a anunțat oficial, la Palatul Victoria, demisia ministrului.

Demisia ministrului Sănătății vine în plină criză a epidemiei de coronavirus, în care au fost critici privind lipsa de materiale de protectie din spitale și testarea redusă în cazul COVID-19.

În ultima sa ieșire publică, miercuri seară, Victor Costache declara că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus.

Potrivit unor surse România TV , decizia demisiei a fost luată în urma unei discuţii în contradictoriu între Victor Costache şi Ludovic Orban. 

La conferinţa de presă susţinută astăzi Orban a declarat că ministrul a demisionat din motive persoanale şi profesionale.

"Am luat act de această demisiei. Îi voi transmite preşedintelui României, Klaus Iohannis, această demisie pentru a putea se putea emite decretul de revocare.

Aproape cinci luni de zile, Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care-l conduc. Am făcut echipă şi împreună am luat o serie de decizii importante, benefice pentru sistemul medical.

Regret demisia domnului ministru. Pe de altă parte, o înţeleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare pe care am avut-o", a spus Orban.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus