Stiri de ultima ora

Vasile Blaga revine în forţă în politică: Pică Ludovic Orban sau se rupe gruparea PDL din PNL?

Vasile Blaga revine în forţă în politică: Pică Ludovic Orban sau se rupe gruparea PDL din PNL?
Politic
Vasile Blaga revine în forţă în politică: Pică Ludovic Orban sau se rupe gruparea PDL din PNL?

Un articol de: B1.ro - 21 Iul 2018, 16:20

După ce a făcut pasul în spate şi dispărut de pe scena publică odată cu dosarul penal pe care i l-a deschis DNA la finalul anului 2016, Vasile Blaga profită de faptul că a fost achitat în primă instanţă, iar în PNL sunt tensiuni uriaşe, pentru a revenit în forţă în politică.

Primul pas a fost făcut miercuri seară când a avut loc o întâlnire cu foştii colegi din PSD, printre care nume grele precum Emil Boc, Mircea Hava, Marilen Pirtea, Dan Vîlceanu sau Gheorghe Flutur. Ulterior, aceştia au ieşit la declaraţii şi nu s-au abţinut din a cricita modul în care funcţionează cele două aripi din PNL funcţionează.

"Cred că lucrurile ar avea mult de câştigat dacă ar fi îmbunătăţite în acest sens", a afirmat Vasile Blaga .

La această întâlnire nu a participat Ludovic Orban , acesta nefiind invitat, iar surse politice susţin că acestuia nu i-a priit deloc această readunare de forţe în jurul lui Vasile Blaga cât şi o amplificare a tensiunile între penelişti şi pedelişti.

Întrebat dacă l-ar deranja o repetare a unei întâlniri între Vasile Blaga şi foştii pedelisti, Orban a răspuns: "Nu cred că se vor repeta".

"Critici au fost iar majoritatea au vorbit despre modul defectuos în care funcţionează partidului, dar lucrurile nu se rezumă doar la Parlament, ci şi la problemele din organizaţii, din teritoriu. Ei spun că Orban a schimbat foarte mulţi preşedinţi de filiale şi şi-a pus doar fidelii lui şi de multe ori nu a respectat paritatea. Că nu a fost păstrat echilibrul, aşa cum şi-a asumat înainte să devină preşedinte. PDL spune că Ludovic Orban mai degrabă a mimat această paritate. El a încercat să izoleze, să minimalizeze aripa fostului PDL . Chiar după şedinţa ex- PDL s-a decis că asta este, Ludovic Orban rămâne preşedinte până la europarlamentare şi vedem după europarlamentare", au declarat sursele citate.

Printre nemulţumiţii din aripa ex- PDL este şi Gheorghe Falcă, primarul Aradului, care i-a reproşat lui Ludovic Orban că dintre foştii pedelişti au funcţia de prim-vicepreşedinte Raluca Turcan şi Mircea Hava, iar secretar general este Robert Sighiartău, toţi fideli acestuia sau pe care i-a fidelizat pe parcurs, oameni care nu-şi merită funcţiile, potrivit surselor politice menţionate.

Pe lângă unele nemulţumiri la adresa conducerii PNL din partea foştilor pedelişti, întrevederea din Modrogan a creat disesiuni şi în rândul vechilor liberali, care îl critică pe Ludovic Orban că a permis ca întâlnirea să aibă loc.

"Cum să accepţi aşa ceva? Pe vremuri erau daţi afară cei care făceau întâlniri separate. A fost Blaga acolo şi au negociat cele trei locuri (pentru fostul PDL - n.r.) pentru Parlamentul European. Aceasta a fost toată şmecheria, iar Orban i-a lăsat ştiind că aşa îi aduce în gaşcă. Dar nu a fost chiar aşa, pentru că în interior l-au criticat. N-au fost dulci. Iar Blaga i-a pus rău la punct pe foştii pedelişti care s-au raliat cu Orban", au precizat sursele celor de la Mediafax.

Odată cu reapariţia publică a lui Vasile Blaga au apărut informaţii şi despre faptul că joi acesta s-a întâlnit şi cu preşedintele Klaus Iohannis, dar aceste informaţii au fost infirmate de fostul lider PDL .

"N-am avut nicio întâlnire cu preşedintele. Nici gând. Am văzut şi eu informaţii. Eu de vineri sunt la Mamaia. Sum cu familia la mare şi stau şi eu câteva zile", a răspuns Blaga.

Sursele menţionate afirmau că Iohhanis este îngrijorat de o posibilă rupere în interiorul PNL pentru că ar rămână fără susţine în contextul alegerilor prezidenţiale de la finalul lui 2019.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus