Stiri de ultima ora

Vanghelie a ajuns joi seară la sediul DNA. Trei persoane au fost reţinute. Schema unei afaceri

Vanghelie a ajuns joi seară la sediul DNA. Trei persoane au fost reţinute. Schema unei afaceri
Politic
Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, e vizat de o amplă anchetă a DNA. Este bănuit că ar fi luat o mită uriaşă, de aproximativ 90 de milioane de euro. Joi dimineaţă au avut loc percheziţii la casa edilului şi la o firmă cu care Marian Vanghelie ar fi încheiat contracte încă din 2007. Apoi, anchetatorii au început verificările la Primăria sectorului 5. Procurorii suspectează că edilul percepea comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru a atribui anumite contracte. În paralel, iubita primarului, Oana Niculescu Mizil, a fost audiată la DNA.

ACTUALIZARE 22.16 Marian Vanghelie a ajuns la sediul DNA, sub escortă. Vărul, şoferul şi directoarea Economatului sector 5 au fost reţinuţi de DNA.

Dosarul "Şpagă pentru Vanghelie"

ACTUALIZARE 20.03 Edilul sectorului 5 este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, transmite Alexandru Costache. Potrivit procurorilor DNA, în ultimii 7 ani,  el ar fi acordat contracte de 2 miliarde de lei unor firme controlate prin offshore-uri de omul de afaceri Dumitru Marin. În schimb, primarul ar fi luat mită - comisioane de 20% din valoarea acestor contracte. Primarul ar fi perceput aceste comisioane prin intermediul unor contracte între firmele controlate de omul de afaceri Dumitru Marin şi firmele controlate de Marian Vanghelie prin apropiaţii lui, adică prin vărul lui, prin şofer şi prin iubita lui, Oana Mizil. Omul de afaceri Dumitru Marin l-a denunţat pe primarul sectorului 5 după ce în septembrie a fost vizat de o anchetă privind o evaziune fiscală de peste 35 de milioane de lei.

ACTUALIZARE 18.01 Percheziţiile sunt în plină desfăşurare la Primăria sectorului 5, transmite Alexandru Costache.

Percheziții la Vanghelie

Nu pot să comentez cauze penale. Strict politic, cred că dna Gorghiu şi-a pierdut principalul aliat, pe domnul Vanghelie, şi acum trebuie să-şi caute pe altul, a declarat Victor Ponta.

ACTUALIZARE 13:27 Percheziţiile DNA s-au încheiat la locuinţa lui Marian Vanghelie.

Acum la Primărie, cred că urmează să mă duc la DNA. Nu s-au găsit nici zecile de milioane de euro la mine acasă, nu s-au găsit nici documente, nici nimica. Doar câteva ceasuri, cum spune Patriarhul, lucruri lumeşti, a declarat primarul la Digi24.

Sunt lucruri normale, percheziţii acasă, percheziţii la Primărie...Dacă nu ar exista denunţuri, cum am mai trăi noi. Nu ştiu cine a făcut denunţul, bănuiesc, a mai spus Marian Vanghelie la postul tv citat.

ACTUALIZARE 13:20 Avocatul lui Marian Vanghelie, Cezar Bivolaru, noi declaraţii: S-au uitat pe acte şi au spus că privesc un teren. În cel mai scurt timp să fie înaintate fosti soţii... Actele le-au ridicat cei de la poliţie.

Procurorii au ridicat câteva ceasuri şi câteva înscrisuri de la locuinţa lui Marian Vanghelie, lucruri care aparţin fostei soţii.

ACTUALIZARE 11:37 În mandatul de aducere nu se face referire decât la infracţiunea de abuz în serviciu. Nu ştiu de sumele de care vorbiţi, de miliarde de lei, a declarat avocatul lui Marian Vanghelie.

ACTUALIZARE 11:00 Oana Niculescu Mizil a ajuns la sediul DNA. "Nu sunt suspectă, Doamne ferește! (...) Nu are niciun comision" (n.r. Marian Vanghelie), a răspuns Oana Niculescu Mizil la întrebările jurnaliştilor. Ea a negat că ar fi fost implicată în vreo "relaţie comercială". "Nu am făcut nicio afacere, nu sunt implicată în nicio relație comercială", a spus Oana Niculescu Mizil.

ACTUALIZARE 10:45 Marian Vanghelie a ajuns la locuinţa sa pentru a asista la percheziţiile procurorilor DNA. Primarul se afla acasă la Oana Niculescu Mizil, când au fost anunţate percheziţiile la domiciliul său.

Potrivit DNA, se efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2007 – 2015.

"Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în nouă locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", informează DNA într-un comunicat de presă.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus