Stiri de ultima ora

Un lider PSD il ameninta pe Iohannis cu suspendarea, daca nu-l accepta pe Dragnea ca premier

Un lider PSD il ameninta pe Iohannis cu suspendarea, daca nu-l accepta pe Dragnea ca premier
Politic
Liderul PSD Alba, Ioan Dirzu, sustine ca social-democratii iau in calcul suspendarea presedintelui Klaus Iohannis daca acesta refuza propunerea lui Liviu Dragnea pentru functia de premier.

Ioan Dirzu a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca Liviu Dragnea este cel mai potrivit sa preia conducerea Guvernului.

"Din punctul meu de vedere, si am discutat si cu colegii mei, cel mai bun candidat este Liviu Dragnea si credem ca poate sa conduca si tara foarte bine, asa cum a condus si partidul. Este hotarat, are experienta in spate si la Ministerul Dezvoltarii si stie care sunt problemele reale ale Romaniei. Ce poate sa faca in plus, poate sa conduca Romania incepand de astazi", a spus social-democratul.

Intrebat daca problemele pe care le are cu justitia nu ar fi un impediment pentru Dragnea, Ioan Dirzu a spus ca nu crede.

"Stim cu totii pentru ce a primit acea condamnare", a adaugat presedintele PSD Alba, care a subliniat ca nici acum nu a primit motivarea, iar "dosarul a fost de alta natura".

"Electoratul si-a spus dorinta. Presedintele (Klaus Iohannis - n.red.) trebuie sa respecte dorinta poporului si la procentele pe care le avem si la distribuirea de care vom beneficia, credem ca suntem indreptatiti sa solicitam foarte clar premierul", a punctat Dirzu.

Intrebat daca se ia in calcul o suspendare a presedintelui Iohannis in cazul in care Dragnea ar fi refuzat, Dirzu a declarat ca "ar fi posibila o chestiune de genul respectiv, pentru ca vointa cetateanului sau votantului este suprema".
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus