Stiri de ultima ora

Un fost Avocat al Poporului, propunerea PSD pentru postul de judecător CCR din partea Camerei Deputaţilor

Fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu este propunerea social-democraților pentru postul de judecător la CCR, din partea Camerei Deputaților, au declarat surse politice pentru G4Media.ro .

Gheorghe Iancu l-ar înlocui pe judecătorul CCR Ștefan Minea al căruia mandat expiră pe data de 15 iunie. Tot pe 15 iunie expiră şi mandatul judecătoarei Curții Constituționale Simona-Maya Teodoroiu, propusă de Senat. 

Deputatul PSD Florin Iordache a anunțat în urmă cu două săptămâni că PSD va face nominalizări şi la Camera Deputaţilor şi la Senat pentru funcţiile de judecător la Curtea Constituţională până pe 7 mai.

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind numirea în funcția de pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2019, anunţă Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Simina Tănăsescu a fost consilier prezidenţial pe probleme juridice. Ea şi-a dat demisia din funcţie după ce judecătorul constituţional Petre Lăzăroiu a dezvăluit că Simina Tănăsescu l-a chemat la o întâlnire privată, unde i-a spus că asociaţia VeDem just face presiuni la Cotroceni pentru revocarea din funcţie a judecătorului, care, în opinie asociaţiei, nu avrea dreptul să ocupe această funcţie.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus