Stiri de ultima ora

Ultimele calcule înainte de votul din Parlament. Raluca Turcan: "Suntem cel mai aproape de votarea unei moţiunii de cenzură din această legislatură" (VIDEO)

Ultimele calcule înainte de votul din Parlament. Raluca Turcan: Suntem cel mai aproape de votarea unei moţiunii de cenzură din această legislatură (VIDEO)
Politic
Liderul deputaţilor PNL , Raluca Turcan , a arătat luni seară, în direct pentru B1TV, că opoziţia se află acum cel mai aproape de trecerea unui moţiunii de cenzură în Parlament de la alegerile parlamentare şi până în prezent. Aceasta a ţinut să sublinieze că îndepărtarea PSD -ALDE de la putere este dorinţa manifestată de români pe 26 mai.

"Cert este că suntem cel mai aproape de votarea unei moţiunii de cenzură din această legislatură. Şi contextul este unul unic pentru că pe fond 6,5 milioane de români a iniţiat această moţiune de cenzură, iar opoziţia unită a preluat mesajul românilor în acţiune politică în Parlament. Este unica soluţie pe care o avea la dispoziţie în urma votului din 26 mai", a afirmat Raluca Turcan .

În condiţiile în care calculele matematice arată opoziţia la aproximativ 15 voturi distanţă de numărul necesar pentru a trece moţiunea, Raluca Turcan a arătat că pe lângă PNL , USR, PMP, UDMR şi Pro-România, şi jumătate din deputaţii minorităţilor naţionale ar putea susţine demersul şi, în plus, s-au purtat negocieri şi cu parlamentarii puterii

"Dincolo de acest cifre care sunt destul de clare, au fost negocieri personale cu fiecare parlament din PSD şi ALDE, sau o bună parte, şi nu doar că am încercat o discuţie de tatonare, am făcut o analiză sociologică să vedem interpretarea votului din 26 mai şi să le explicăm celor din PSD şi ALDE ce înseamnă acest vot", a arătat liderul deputaţilor PNL .

Raluca Turcan a subliniat că acest guvern trebuie să pice pentru că este o moştenire a "epocii Dragnea".

"Acest guvern a fost decis personal de Liviu Dragnea. Liviu Dragnea a dispărut din acest peisaj, dar oamenii lui care au întreţinut politica falimentară şi incompententă sunt în acest guvern", a declarat Raluca Turcan .

Camera Deputaților și Senatul vor dezbate și vota, marți, în plen reunit, de la ora 14.00, moțiunea de cenzură prin care partidele de opoziție vor demiterea Guvernului Dăncilă.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus