Stiri de ultima ora

UDMR recomandă maghiarilor să voteze „da” la referendum/ PNL transmite că acţiunea consultării va avea finalitate: Totul se poate stopa odată cu ziua de 26 mai

UDMR recomandă maghiarilor să voteze „da” la referendum/ PNL transmite că acţiunea consultării va avea finalitate: Totul se poate stopa odată cu ziua de 26 mai
Politic
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că întrebările pentru referendum sunt simple şi pe înţelesul tuturor, fiind agreate şi de Uniune, astfel că recomandă oamenilor să participe la scrutin şi să voteze „da” la ambele întrebări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

339 afişări

UDMR despre întrebările pentru referendum: Sunt simple. Recomandăm oamenilor să voteze „da”

Potrivit acestuia, cele două întrebări propuse de preşedintele Klaus Iohannis sunt destul de generale, simple, fără chestiuni tehnice, astfel încât oamenii le vor înţelege uşor.

„Sunt convins că marea majoritate, dacă nu toţi vor vota cu <> la ambele întrebări, deci rezultatul este previzibil. Nu cred că vor fi surprize”, a conchis liderul UDMR.

Turcan, despre întrebările pe referendum: Sunt formulate pentru a nu crea ideea de manipulare

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, joi, referitor la întrebările anunţate de Administraţia Prezidenţială privind referendumul pe justiţie, că acestea sunt formulate astfel încât să nu fie apară ideea că preşedintele Klaus Iohannis vrea manipularea oamenilor care ies la vot. „PNL susţine referendumul convocat astăzi de preşedintele României pe data de 26 mai. Votul masiv cu -da- la referendumul convocat de preşedintele României poate avea o finalitate clară. (...) Întrebările sunt formulate astfel încât să nu se creeze ideea că preşedintele a convocat acest referendum în speranţa de a manipula oamenii. Aceste întrebări pot avea o finalitate exactă, pentru că în Parlament asistăm la o amnistie mascată prin scurtarea termenelor de prescripţie, în Guvern se pune presiune pentru ordonanţă de urgenţă”, a declarat Raluca Turcan, în Parlament. Liberalul a afirmat că întrebările privind referendumul pe justiţie sunt realiste şi oneste. „Aşadar dacă românii vor spune da şi CCR va analiza succint aceste elemente grave de neconstituţionalitate acest referendum va putea avea o finalitate clară. Mie mi se pare că întrebările sunt cât se poate de realiste, de oneste şi până la urmă ţin de nişte teme care preocupă oamenii de doi ani şi jumătate şi care au devenit obsesive pentru cei care deţin în momentul de faţă puterea. (...) Astăzi este o zi extrem de importantă care poate să conducă în 26 mai la stoparea acţiunii de demolare a statului român. Tot ceea ce s-a votat şi nenorocit prin lege de această grupare cu comportament infracţional se poate stopa odată cu ziua de 26 mai”, a adăugat Turcan.

Preşedinţia a anunţat oficial care sunt cele două întrebări la referendum

Mădălina Dobrovolschi a anunţat întrebările la referendumul pe justiţie, acestea fiind: „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” şi „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de guvern a OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor”. Întrebările la referendum: „1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie? 2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptări de către guvern a OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de ataca OUG direct la CCR?” La aceste întrebări vor trebui să răspundă românii la referendum organizat în 26 mai odată cu alegerile europarlamentare.  
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus