Stiri de ultima ora

Turcan: Deprecierea leului nu are legătură cu situaţia politică

Turcan: Deprecierea leului nu are legătură cu situaţia politică
Politic
Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, marți, că deprecierea istorică monedei naționale nu are legătură cu situația politică din România.

Liderul liberal avertizează însă că decizia Curții Constituționale a României (CCR) de a declara neconstituțională desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban pentru funcția de premier a afectat percepţia partenerilor internaţionali ai României.

"Plecăm în raportarea noastră de la declaraţiile publice ale celor din Banca Naţională şi ale celor din Ministerul Finanţelor. Şi aici toate analizele ne arată că această depreciere a leului este generată de o depreciere a monedelor şi în ţările din jurul ţării noastre şi că nu este rezultatul percepţiei referitoare la mersul şi direcţia economiei româneşti şi de asemenea că nu există o legătură directă între situaţia politică din momentul de faţă şi nivelul sau forţa monedei naţionale", a afirmat Raluca Turcan .

Vicepremierul PNL reiterează faptul că România “este foarte bine guvernată”, în pofida atacurilor venite dinspre PSD.

"Însă aş dori să trag un semnal de alarmă: în momentul de faţă, cu toate că România este foarte bine guvernată, ne-am pregătit temele astfel încât în procedura de alegeri anticipate să putem să guvernăm ţara bine, până la ajungerea într-o situaţie de stabilitate politică care să-ţi permită reforme pe termen lung, reforme de altfel începute în ultimele 3 luni de zile, dar această perspectivă prietenoasă în ochii românilor, în ochii mediului de afaceri, în ochii partenerilor internaţionali, a fost afectată de decizia de ieri a Curţii Constituţionale şi de faptul că se creează din ce în ce mai mult percepţia unui blocaj cinic şi tendenţios din partea PSD legat de actul de guvernare pe care noi îl derulăm în momentul de faţă, pentru că este deja deranjant şi strigător la cer pentru cei din jurul nostru, care aşteaptă până la urmă performanţă şi de la clasa politică, şi de la Guvern şi de la Parlament, să vadă cum în permanenţă măsuri bune sunt aruncate în aer într-o altă instituţie fundamentală a României, şi anume Parlamentul României", a adăugat Raluca Turcan . 

BNR  a anunțat marți un curs de referinţă de 4,8079 lei/euro, în creştere cu 0,11% faţă de valoarea atinsă luni. Este cel mai ridicat nivel la care a ajuns vreodată. ( Detalii AICI )
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus