Stiri de ultima ora

Traian Băsescu: PSD a băgat țara în criză politică pentru că trei portofolii importante sunt ocupate de interimari. Președintele a reacționat absolut normal

Traian Băsescu: PSD a băgat țara în criză politică pentru că trei portofolii importante sunt ocupate de interimari. Președintele a reacționat absolut normal
Politic
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat marți, în cadrul Știrilor B1 Tv, că refuzul președintelui de a accepta propunerile celor tri miniștri era un lucru previzibil. 

Senatorul PMP afirmă că PSD și-a dat seama că nu poate face în acest moment o restructurare a Guvernului și că a băgat țara în criză politică. 

”Prin această remaniere inutilă și prematură n-au făcut decât să-i dea ocazia președintelui să le umple poarta de goluri. Președintele a reacționat absolut normal. Uitându-ne la cei trei care vin, în comparație cu cei care pleacă, toți sunt mai slabi decât cei pentru care s-a cerut remanierea. 

Era absolut previzibil că asta va face președintele. 

PSD este cu spatele la perete pentru că și-a dat seama că nu poate face o restructurare guvernului. Este o prostie fără margini să declanșezi un asemenea proces între două mari sărbători, Paștele Catolic și Paștele Ortodox. Este greu de crezut că reușești să aduci parlamentarii până la ultimul. În momentul de față au recurs la soluția de criză. În acest moment, PSD a băgat țara în criză politică pentru că trei portofolii importante sunt ocupate de interimari”, a declarat Traian Băsescu. 

”Președintele o să îi calce în picioare. Din păcate, toată campania electorală va fi acoperită de această dispută Președinte  - Guvern - Parlament”, a mai spus Băsescu.

Klaus Iohannis a refuzat marți cele trei propuneri făcute de Viorica Dăncilă pentru ministerele Justiţiei, Fondurilor Europene şi Românilor de Pretutindeni. 

"Cele 3 persoane nu sunt pregatite, nu au ținuta necesară", a declarat Iohannis. 

În aceste condiții, PSD i-a pasat problema Vioricăi Dancilă, iar premierul a anunțat că a ales alți trei membri ai Guvernului pentru a asigura interimatul.  PSD a renuntat astfel la ideea restructurarii guvernamentale în condițiile în care negocierile cu cei de la UDMR și minoritățile naționale au intrat în impas.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus