Stiri de ultima ora

Traian Băsescu, întrebat ce va face succesorul lui Toader la Ministerul Justiției: Tot ce trebuie pentru ca Dragnea să scape de pușcărie (VIDEO)

Traian Băsescu, întrebat ce va face succesorul lui Toader la Ministerul Justiției: Tot ce trebuie pentru ca Dragnea să scape de pușcărie (VIDEO)
Politic
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că Tudorel Toader este un om știutor de carte, profesor universitar, care a făcut și lucruri bune în domeniu și care a refuzat să adopte Ordonanțele de Urgență ce i s-au cerut pentru că nu a vrut să se compromită. Succesorul lui Toader la Ministerul Justiției, însă, ”va face tot ce trebuie pentru ca Dragnea să scape de pușcărie”.

”Foarte multă lume, inclusiv din Justiție, și-a dorit plecarea lui Tudorel Toader sau, mă rog, mulți din Justiție l-au sfidat. Eu am înțeles perfect ce s-a întâmplat în relația lui Toader cu Justiția. El a venit cu aroganța profesoruiului. Mulți dintre magistrați i-au fost studenți. A venit cu aroganța profesorului. Nu exagerat, exact atât cât îi stă bine unui profesor. S-a ciocnit de aroganța unor judecători, unii din ei cu caș la gură, începători, dar cu trompetă mare, s-a trezit cu refuzul unui grup de procurori din CSM, care e un grup solidar, învechit în zile rele, și atunci s-a așezat și el cu coarnele în pământ. Dar au ratat extraordinar. Au avut un ministru știutor de carte cu care, dacă nu l-ar fi sfidat, cert ar fi schimbat multe în bine. Acum probabil o să le placă Nicolicea dacă nu le-a plăcut profesorul lor.

Eu nu spun că la un momemt dat nu a fost acea discuție când s-a spus că Tudorel să dea OUG pe Cod, iar Toader era acolo. Era în acea încăpere. Toader, însă, a doua zi după ce plecat de acolo, când și-a făcut analiza, a concluzionat că nu poate da, că se compromite”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat ce va face Eugen Nicolicea sau cine îi va urma lui Toader la Ministerul Justiției, Traian Băsescu a răspuns: ”tot ce trebuie pentru ca Dragnea să scape de pușcărie”.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus