Stiri de ultima ora

Traian Băsescu a dat pronosticul pentru moţiune: "Nu trece!"

Traian Băsescu a dat pronosticul pentru moţiune: Nu trece!
Politic
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a declarat în direct la Digi 24 că moţiunea nu va trece, lucru ştiut de altfel şi de PNL, dar că liberalii nu aveau încotro, trebuiau să o depună pentru a nu dezamăgi electoratul.

Nu va trece moțiunea, însă opoziția nu avea ce să facă. Tema președintelui PNL în campanie internă a fost jos Dragnea, jos PSD, ori dacă nu depuneau o moțiune de cenzură erau penibili. Au depus-o, dar din păcate nu va trece. Va fi un motiv de consolidare a zdruncinatului PSD și ALDE. Vor spune la vot – suntem puternici, nu putem fi dați jos.

Pe mine mă deranjează chestia asta cu negociem individual cu oameni din PSD. Exact ce afișăm ca opoziție noi nu luăm parlamentari de la putere, exact aia facem. Ce e cu sesiunea asta de mercato de parlamentari? Acuzăm orice altfel de acțiune de genul acesta, dar acum e bună. Datorită modului cum s-a desfășurat campania pe tema jos PSD, PNL nu avea ce să facă, trebuia să depună o moțiune pentru că altfel se descalifica în fața propriului electorat”, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu a dat verdictul: "Iohannis este cel mai bun candidat pentru prezidenţiale"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat la Digi 24 că Iohanis este ca şi câştigător al celui de-al doilea mandat pentru faptul că a reuşit să ţină România pe drumul spre Vest, spre, UE, Bruxelles şi spre NATO, într-o vreme în care PSD a încercat o apropiere de Rusia.

De multe a fost acuzat preşedintele şi şi eu sunt de acord că a avut reacţii de multe ori mult prea întârziate, iar alteori deliberat înfruntând Constituţia cu acele gândiriîndelungi la remanieri, nu cred că este tocmai în spiritul Constituţiei, dar are un mare merit, pe o nebunie declanşată de PSD care era critic la adresa UE a Bruxelles-ului, la adresa NATO şi care dădea impresia că se învârte spre Răsărit, preşedintele iohannis a ţinut consecvent, fără nicio ezitare, drumul spre Vest, spre Bruxelles, spre NATO, ceea ce pentru un preşedinte este suficient să fie în conjunctura actuală cel mai bun candidat pentru la toamnă.

Nu există în momentul de faţă unul mai bun. Cine să fie, Şerban Nicolae, care încă a rămas cu apucăturile de şofer al lui Voicu,  şi-n exprimare, şi-n comportament, doamna Dăncilă nu cred că se încumetă, doamna Firea care a abandonat Bucureştiul, făcând doar spectacole şi ajutoare sociale, n-are cum să mai ia un mandat la Bucureşti dară-mi-te să câştige o cursă prezidenţială. Deocamnată nu sunt contracandidaţi. Dacă va fi o bătălie, ea va fi pe dreapta, între Iohannis şi candidatul USR PLUS , a încheiat Traian Băsescu.

"Viorica Dăncilă va fi aleasă preşedinte al PSD"

Senatorul PMP , Traian Băsescu, a declarat în direct la Digi 24 că Viorica Dăncilă va fi aleasă ca preşedinte al PSD pentru că deţine asul în mânecă. Potrivit fostului preşedinte al României, premierul îşi va şantaja partidul la nevoie, punându-şi în joc mandatul de prim-ministru. Băsescu spune că dacă partidul nu o va alege, Dăncilă îşi va depune mandatul, preşedintelui Klaus Iohannis, lucru care îi va ustura pe pesedişti. Băsescu a declarat că premierul a crescut ca om politic mai cu-n CEx, mai cu-n sex , aluzie la gafa Vioricăi Dăncilă la sedinţa Comitetului Executiv.

„Va fi președinta PSD și premier pentru că are atuul maxim, le spune băieți, dacă nu sunt și președinta PSD luați mandatul meu de prim-ministru de aici, dar nu îl dă lor, se duce și îl predă la președintele Iohannis și atunci îi seacă la inimă și nimeni nu va juca varianta ieșirii de la guvernare. Gândiți-vă că ai un premier, că ar vrea să candideze la funcția de președinte al partidului din care provine și că partidul îi spune nu, păi pe bună dreptate își depune mandatul premierul.

Acum ăsta e principiul, faptul că este doamna Dăncilă în postura de a face acest joc este doar un ghinion al PSD, faptul că nu a fost un om de primă dimensiune politică, dar uite că și doamna Dăncilă crește, mai cu un CEx, mai cu un sex, le încurcă dânsa. Nu este la un alt nivel, dar îmi pare mai relaxată, cert e că e destul de liberă și acum văd că își asumă să nu dea prin OUG Codul administrativ, mult așteptată de baroni, pentru pensiile speciale. A fost respins de CCR și să vii cu o OUG sună rău, care nu e din categoria actelor pe care le respecți când le face premierul. Ai o decizie a CCR care spune că pensiile speciale sunt o pomană neconstituțională, iar acum să vii să dai prin OUG nu merge", a opinat Băsescu.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus