Stiri de ultima ora

Teodor Meleşcanu, despre rechemarea lui Maior: Nu am răspuns. Iohannis a anunţat că va examina

Teodor Meleşcanu, despre rechemarea lui Maior: Nu am răspuns. Iohannis a anunţat că va examina
Politic
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat marţi că nu are informaţii noi în privinţa rechemării în ţară a lui George Maior, însă a precizat că preşedintele Klaus Iohannis deja a anunţat că examinează cererea şi că urmează să transmită un răspuns.

Teodor Meleşcanu, despre rechemarea lui Maior: Nu am răspuns. Iohannis a anunţat că va examina

„Nu am un răspuns (de la Cotroceni, privind rechemarea lui George Maior, n.r). De altfel, domnul preşedinte Iohannis a anunţat că va examina această chestiune şi când vom avea un răspuns, o să informăm”, a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu. În urmă cu două săptămâni, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a văzut scrisoarea prin care ministrul Teodor Meleşcanu a solicitat rechemarea lui George Maior din funcţia de ambasador în SUA, precizând că va lua o decizie imediat ce se termină Summitul de la Sibiu din 9 mai.

Şeful statului a mai spus că va lua în considerare toate informaţiile pe care le are la dispoziţie despre George Maior, fâcănd referire la propriul dosar pe care la avut la ANI.

Raportul Comisiei de control SRI, privind colaborarea dintre SRI şi ANI, arată că faptele fostului şef al Serviciului, George Maior, ”se circumscriu unor acţiuni de poliţie politică, menite să afecteze grav procese democratice, pentru a obţine influenţă politică nelegitimă”. Mai exact, Maior ar fi folosit instituţia şi relaţia cu ANI pentru a-şi crea oportunitatea să devină premier, dacă Victor Ponta ajungea preşedinte. Maior a fost numit ambasador al României în SUA în iunie 2015. Anterior a deţinut funcţia de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informaţii la data de 4 octombrie 2006.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus