Stiri de ultima ora

Tăriceanu îi ia apărarea lui Toader: Nu cred că nu a făcut treabă. Nu a făcut destul, poate după unii

Tăriceanu îi ia apărarea lui Toader: Nu cred că nu a făcut treabă. Nu a făcut destul, poate după unii
Politic
Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu crede că Tudorel Toader nu a făcut treabă la Ministerul Justiţiei, precizând că doar unii cred că poate nu a făcut destul. Liderul ALDE a precizat că nu a discutat, la întâlnirea miercuri în Parlament, cu Liviu Dragnea despre posibila remaniere a lui Toader.

9 afişări

Tăriceanu: Nu cred că Toader nu a făcut treabă. Nu a făcut destul, poate după unii

„Nu, n-am discutat despre chestinea aceasta (miercuri la Parlament cu Liviu Dragnea - n.r.). Toader nu face parte din ALDE. E pe un loc al PSD. Eu cred că Toader a avut nişte poziţii publice, nişte decizii importante pe care le-a luat care au contribuit la curăţarea justiţiei. Au fost oameni care l-au criticat cu sârg, cei din Opoziţie. Sunt oameni care l-au susţinut, printre care m-am numărat şi eu. Nu cred că Toader nu a făcut treabă. Nu a făcut destul, poate după unii. Dar întotdeauna dacă vrei să găseşti cuiva bube în cap, poţi găsi. Cred că moţiunea pică prost, pentru că eu nu aş vrea prin vot să dăm satisfacţie Opoziţiei. Nu ştiu dacă e invitată doamna Dăncilă în CEx să spună problemele sau domnul Toader”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, marţi seară, la TVR 1.

Întrebat ce crede despre nemulţumirile din PSD la adresa lui Toader, liderul ALDE a răspuns: „Unele le înţeleg şi altele nu le înţeleg. Am avut un calendar în baza căruia spusesem că la 1 martie încheiem subiectul definitiv, dar a fost o lună jumate de întârziere. Azi Toader pare să nemulţumească pe toată lumea. Dacă va fi o decizie la nivelul premierului, sau CEx, nu stiu. Mâine (miercuri - n.r.) cel mai probabil va fi moţiunea simplă depusă pe justiţie. Eu am spus că nu pot să votez să fac parte din această acţiune. Eu cred că ar fi un cadou prea frumos pentru Opoziţie”. Tăriceanu a adăugat că nu au fost discuţii în interiorul ALDE legate de o remaniere a miniştrilor partidului.

„Nu, nu am discutat de remaniere (în interiorul ALDE - n.r.). Remanierea va viza cei doi minişri pe lista PSD şi nu ştiu ce va decide Comitetul Executiv în PSD”, a conchis Tăriceanu. Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, miercuri, la ora 12.00, la Parlament. Printre temele de discuţie ale social-democraţilor ar putea fi remanierea guvernamentală, cât şi calea de acţiune cu privire la Tudorel Toader, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. În interiorul partidului există nemulţumiri în legătură cu faptul că ministrul Justiţiei nu şi-a asumat prin OUG modificarea codurilor penale. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că l-a respectat foarte mult pe Tudorel Toader, însă a precizat că ministrul Justiţiei a greşit foarte mult şi că el, personal, „are o supărare foarte mare” din această cauză. Tăriceanu şi Dragnea au avut o întâlnire, miercuri, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, miercuri, în jurul orei 16.00.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus