Stiri de ultima ora

Surse: Ce articole controversate vrea să strecoare PSD în OUG pe Codurile Penale

Surse: Ce articole controversate vrea să strecoare PSD în OUG pe Codurile Penale
Politic
Guvern ul PSD -ALDE va adopta Codurile Penale prin Ordonanţă de Urgenţă. Decizia a fost luată în unanimitate de parlamentarii şi liderii PSD întruniți într-o ședință extinsă a Comitetului Executiv Național al partidului.

Dragnea a explicat urgența adoptării Codurilor Penale prin faptul că ”procesul legislativ se prelungește foarte mult” și ”este o istorie care nu se mai termină”. 

Judecătorii Curții Constituționale au declarat neconstituţionale 64 dintre cele 96 de modificări aduse Codurilor, informează stirileprotv.ro . Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că doar cele rămase constituţionale ar putea fi incluse în OUG. Social-democraţii susţin, însă, că Parlamentul a revizuit deja multe dintre articolele criticate şi că forma adoptată prin OUG ar trebuia să fie cea rezultată din dezbaterile Comisiei Iordache.

Unele dintre aceste prevederi sunt în continuare contestate atât de Opoziţie, cât şi de Comisia de la Veneţia.

De exemplu, cel care dă mită sau face trafic de influenţă nu va mai fi pedepsit dacă se autodenunţă. Pe de altă parte, multe fapte se prescriu mai repede, iar magistraţii riscă închisoarea dacă dezvăluie informaţii din dosarele penale.  
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus