Stiri de ultima ora

Ştefănescu, prima reacţie din PSD faţă de întrebările la REFERENDUM: Iohannis face pur şi simplu băşcălie de români

Ştefănescu, prima reacţie din PSD faţă de întrebările la REFERENDUM: Iohannis face pur şi simplu băşcălie de români
Politic
Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat că, prin întrebările la referendum anunţate de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Klaus Iohannis „face pur şi simplu băşcălie de români”.

427 afişări

Ştefănescu, prima reacţie din PSD faţă de întrebările la REFERENDUM: Iohannis face pur şi simplu băşcălie de români

„Am spus în mod clar că dl Klaus Werner Iohannis face pur şi simplu băşcălie de români, nu numai prin intrebările puse la referendum. Nici măcar nu a catadicsit să iasă personal să le anunte. Cam atât de importante sunt întrebările. Iohannis şi Cioloş se contrazic intre ei, pentru că guvernul Cioloş a dat OUG. La ei nu ştie stânga ce face dreapta. Ne-am lămurit că nu au niciun program de guvernare, nu au soluţii la problemele românilor”, a afirmat Codrin Ştefănescu, joi, la Antena 3.

Întrebat ce crede că urmăreşte şeful statului prin întrebările puse la referendum care ar implica modificarea Constituţiei, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Vreau să arate un singur lucru. Că el şi cu sistemul care îl ghidează, coordonează şi direcţionează, că el nu face altceva decât să iasă să înjure în spaţiul public, printr-un punctaj dat de sistem. Ştie bine că aceste două teme ridicate nu au nicio legătură cu Constituţia pentru că se bat cap în cap. O dată ne batem joc de români şi a doua oară, pe lângă Constituţie, facem un referendum, poate ne ajută în campanie, deşi ştiu foarte bine că juriştii de la Cotroceni că nu pot fi decât modificate prin Constituţie”. Secretarul general al PSD a mai spus că preşedintele Iohannis nu a văzut niciodată abuzurile care au existat în justiţie.

„Klaus Werner Iohannis niciodată nu a văzut aceste abuzuri. Dimpotrivă. Prin Constituţie spune aşa că preşedintele are obligaţia să vadă toate aceste abuzuri. Toate au fost cu probe audio, martori la Comisia SRI. Ce răspunde Preşedintele României, care ar trebui să fie garantul Constituţiei? El nu spune că la DNA Ploieşti lucrurile sunt oribile şi trebuie cercetare. El aplaudă. E un can can”, a conchis Ştefănescu. Reacţia social-democratului vine după ce purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi a anunţat, joi, întrebările la referendumul pe justiţie care va avea loc pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. Întrebările la referendum: „1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus