Stiri de ultima ora

Ştefănescu, despre restructurare: Doamna prim-ministru nu trebuie convinsă. Premierul aşteaptă motivarea lui Iohannis

Ştefănescu, despre restructurare: Doamna prim-ministru nu trebuie convinsă. Premierul aşteaptă motivarea lui Iohannis
Politic
Codrin Ştefănescu a declarat, că în cazul în care Klaus Iohannis tot nu va numi miniştrii, atunci partidul va merge pe varianta restructurării. Secretarul general al PSD a adăugat că Viorica Dăncilă nu trebuie convinsă să accepte această cale, premierul precizând că aşteaptă motivarea preşedintelui.

54 afişări

Ştefănescu, despre restructurare: Nu trebuie convinsă. Premierul aşteaptă motivarea lui Iohannis

„Aşteptăm ca domnul Klaus Werner Iohannis să îi dea un răspuns doamnei prim-ministru legat de doamna Dăncilă cu motivele pentru care nu i-a dorit pe cei trei miniştri. Este obligatoriu prin lege să dea un punct de vedere scris. Să spună «domnule, ţinuta doamnei Oana Florea nu e corespunzătoare». Declaraţia lui oficială de la Cotroceni a fost că cei trei miniştri PSD nu au ţinută şi atunci Oana Florea, care a condus FACIAS, a întrebat dacă trebuie să îşi schimbe rochia”, a afirmat Codrin Ştefănescu, vineri seară, la postul B1 TV.

Întrebat ce va face PSD dacă după ce prezintă motivarea, Iohannis tot nu îi va numi pe miniştrii propuşi de partid, secretarul general al PSD a răspuns: „E foarte posibil să mergem pe restructurare. Asta este foarte clar”. Chestionat cum o va convinge PSD pe Viorica Dăncilă să accepte această variantă, Ştefănescu a spus: „Nu trebuie convinsă. Doamna Dăncilă a declarat şi ea că aşteaptă încă răspunsul scris, conform legii, al domnului Klaus Werner Iohannis legat de legalitatea prin care a refuzat cei trei miniştri, aşa cum scrie în Constituţie”.

Reacţia acestuia vine după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că aşteaptă motivarea preşedintelui Klaus Iohannis în cazul refuzului celor trei miniştri pentru a vedea care au fost cauzele de legalitate care au stat la baza deciziei. Propunerile de remaniere, refuzate de preşedinte, au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb au venit ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus