Stiri de ultima ora

Senat - Comisia de cultură: Raport de admitere pentru reexaminarea legii care modifică organizarea SRR și SRTv

Senat - Comisia de cultură: Raport de admitere pentru reexaminarea legii care modifică organizarea SRR și SRTv
Politic
Comisia de cultură a Senatului a acordat marți raport de admitere reexaminării Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, ca urmare a deciziei CCR nr. 534 din 12 iulie.

Astfel, prin armonizare cu decizia CCR, proiectul permite membrilor consiliilor de administrație ale celor două societăți să fie membri de partid, deși în forma inițială în proiectul de lege se stipula interzicerea acestor calități. În continuare însă, membrii CA ai SRR și SRTv trebuie să renunțe la calitatea de membru în structurile de conducere ale organizațiilor sindicale.

Curtea Constituțională a admis, la 12 iulie, obiecția de neconstituționalitate formulată de 27 de senatori PNL și PMP și a constatat ca fiind neconstituționale mai multe prevederi, printre care aceea conform căreia pe durata exercitării mandatului membrii CA sunt obligați să renunțe la calitatea de membru de partid.

Conform proiectului inițial, cu excepția celor doi reprezentanți ai personalului angajat al celor două societăți, nu pot avea calitatea de angajat al SRR, respectiv SRTv membrii CA sau rudele lor până la gradul al II-lea inclusiv.

Președinții CA al SRR, respectiv SRTv sunt remunerați cu o indemnizație brută lunară la nivelul funcției de ministru. Ceilalți membri ai CA al SRR, respectiv SRTv primesc lunar o indemnizație reprezentând 25% din salariul brut lunar al președintelui CA al societății respective.

Potrivit actului normativ, toți candidații pentru posturile de membru titular sau de supleant în Consiliul de Administrație al SRR și SRTV, indiferent de cine sunt propuși, trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii: prestigiu profesional și civic, experiență profesională de minim 5 ani în unul din următoarele domenii: mass-media, cultural, economico-financiar sau juridic, experiență și capacitate decizională; cunoașterea legislației privind organizarea și funcționarea SRR și SRTv, precum și din domeniul audiovizualului; cunoașterea cel puțin a unei limbi străine de circulație internațională.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus