Stiri de ultima ora

Ședință solemnă la 15 ani de la aderarea României în NATO. Viorica Dăncilă: Regret că acest eveniment important a fost transformat de către președintele României într-un eveniment de campanie electorală

Ședință solemnă la 15 ani de la aderarea României în NATO. Viorica Dăncilă: Regret  că acest eveniment important a fost transformat de către președintele României într-un eveniment de campanie electorală
Politic
Ședință solemnă la 15 ani de la aderarea României în NATO. Viorica Dăncilă: Regret că acest eveniment important a fost transformat de către președintele României într-un eveniment de campanie electorală

Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO, la care participă preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă, a început.

Liviu Dragnea, la ședința solemnă din Parlament

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a răspuns președintelui Klaus Iohannis în finalul discursului său.

Premierul și-a exprimat regretul și scuzele că ședinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO a fost transformată de către preşedintele României "într-un eveniment de campanie electorală".

Azi, am venit la o ședință solemnă dedicată aderării țării noaste la NATO. Regret  că acest eveniment important a fost transformat de către președintele României într-un eveniment de campanie electorală. Îmi cer scuze eu, prim-ministrul României, tuturor celor care astăzi se așteaptă la o ședința solemnă dedicată unui eveniment major, a spus premierul la finalul alocuţiunii sale.

Prim-ministrul României a subliniat în alocuțiunea sa că: este de datoria noastră, a României, ca, alături de toți ceilalți aliați, să contribuim activ și solidar la consolidarea apărării colective, la reamintirea valorilor care au stat la baza creării NATO în urmă cu 70 de ani. Vom depune toate eforturile pentru ca NATO să continue să reflecte fie angajamentul ferm pentru apărarea tuturor Aliaţilor. România participă, în acest sens, la consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare pe flancul estic, pe teritoriul naţional, la Marea Neagră, şi în Polonia, acordăm sprijin partenerilor noştri din Vecinătatea Estică, respectiv Republica Moldova, Georgia şi Ucraina, găzduim elemente ale sistemului de apărare anti-rachetă la Deveselu.

Liviu Dragnea:  Apartenenţa şi prezenţa activă în NATO este singura cale pe care România poate merge

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la şedinţa solemnă a Parlamentului că apartenenţa şi prezenţa activă în NATO este singura cale pe care România poate merge în actualul context internaţional.

El a subliniat că NATO nu a fost doar un obiectiv politic, ci un obiectiv naţional."Înainte de toate celelalte lucruri, suntem români, înainte de toate trebuie să gândim şi să acţionăm româneşte, trebuie să fim conştienţi cu toţii că aderarea la NATO nu a fost un obiectiv politic, cum se mai spune uneori, apartenenţa la NATO a fost şi este un obiectiv naţional. Românii trebuie să fie mereu uniţi în jurul marilor obiective naţionale, iar, aşa cum am spus-o, asigurarea securităţii şi stabilităţii României reprezintă cel mai important obiectiv naţional. Apartenenţa şi prezenţa activă în NATO este singura cale pe care putem merge în actualul context internaţional şi când spun acest lucru nu mă refer doar la beneficiile de securitate pe care ni le oferă acest parteneriat. NATO nu este doar o alianţă militară, e mai mult decât atât, este singura garanţie a stabilităţii lumii democratice", a subliniat Liviu Dragnea.Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că PSD a majorat salariile militarilor. "Ce a făcut acest guvern atacat în permanenţă? Am mărit salariile militarilor (...), în continuare susţinem creşterea pensiilor militarilor", a spus Dragnea.La începutul discursului său, Liviu Dragnea l-a menţionat pe fostul premier Adrian Năstase, în mandatul căruia România a fost admisă în NATO.

Șeful statului a fost întâmpinat de liberalii Alina Gorghiu şi Marilen Pirtea şi s-a întâlnit la intrarea în sala de plen cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi cu premierul Viorica Dăncilă, cu care s-a salutat.

Printre participanţii la şedinţă se numără foştii preşedinţi ai României Emil Constantinescu și Traian Băsescu, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, dar şi membri ai Guvernului, înalţi oficiali şi reprezentanţi ai corpului diplomatic.

Şedinţa solemnă a fost  condusă de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi a început cu intonarea Imnului Naţional. Parlamentul adoptă cu această ocazie o declaraţie.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus