Stiri de ultima ora

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE. Cum arată sondajele cu o săptămână înainte de alegerile europarlametare

Mai sunt câteva zile până la alegerile europarlamentare şi nu avem un câştigător clar al scrutinului de duminică. PSD şi PNL împart locul I în sondajele de opinie, în funcţie de institutul care le realizează. Scorurile sunt apropiate şi probabil vom avea o imagine mai clară odată cu anunţarea primelor exit poll-uri, duminică seară, după închiderea urnelor.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019. Ultimele sondaje de opinie publicate la începutul lunii mai dau şi PSD, şi PNL câştigători la alegerile europarlamentare. Diferenţele sunt de la sub un procent până la câteva procente, dar, dacă ne uităm în ansamblu la ele, se anulează reciproc.

Cel mai bine se vede acest lucru în sondajul de pe site-ul Politico.eu , care agregă rezultatele sondajelor realizate de institutele din România.

Dacă în sondajul IMAS conduce PNL, cu 4 procente în faţa PSD, în sondajul CURS conduce PSD cu 7 procente înaintea PNL. Sondajul INSCOP le dă practic la egalitate, la fel ca şi Politico.eu, care face o medie între sondajele naţionale.

Toate sondajele aşază Alianţa USR-PLUS pe poziţia a treia, iar în continuare întâlnim aceeaşi situaţie ca la locurile 1-2: Pro România şi ALDE îşi dispută locurile 4-5. 

Tot în funcţie de sondaj, PMP şi UDMR intră sau nu în Parlamentul European: cele două formaţiuni se află la limita pragului electoral de 5%, deasupra sau sub linie.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus