Stiri de ultima ora

REFERENDUM JUSTIŢIE. Conducerea Parlamentului analizează scrisoarea lui Klaus Iohannis

Conducerile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului discută, luni, la prânz, scrisoarea președintelui Klaus Iohannis prin care șeful statului consultă Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum național pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Următoarea discuție va avea loc în comisiile juridice parlamentare.

Punctul de vedere al Parlamentului asupra referendumului iniţiat de Preşedintele României urmează să fie exprimat, printr-o hotărâre adoptată în şedinţa comună a celor două Camere, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, în termen de cel mult 20 de zile calendaristice de la solicitarea Preşedintelui.

Dacă Parlamentul nu îşi transmite punctul de vedere, Preşedintele României emite decretul privind organizarea referendumului după expirarea acestui termen, procedura constituţională de consultare a Parlamentului considerându-se îndeplinită.

Iohannis a trimis Parlamentului, pe 4 aprilie, scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes național care vor fi supuse referendumului:
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus