Stiri de ultima ora

Raluca Turcan, despre moțiunea de cenzură: Nu sunt suficiente voturi în momentul de față, dar Guvernul Dăncilă trebuie să plece, a primit o palmă usturătoare din partea românilor (VIDEO)

Raluca Turcan, despre moțiunea de cenzură: Nu sunt suficiente voturi în momentul de față, dar Guvernul Dăncilă trebuie să plece, a primit o palmă usturătoare din partea românilor (VIDEO)
Politic
Raluca Turcan, șefa grupului PNL din Camera Deputaților, a declarat că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE nu are deocamdată suficiente voturi pentru a trece, dar Cabinetul condus de Viorica Dăncilă trebuie să plece deoarece a primit o palma usturătoare de la români, prin votul din 26 mai. 

”Aritmetica parlamentară este aceeași de după 2016, patru grupuri parlamentare (PNL, USR, PMP, UDMR) și-au asumat să transpună în acțiune parlamentară rezultatul votului (din 26 mai). Au semnat și patru colegi neafiliați. Nu sunt suficiente voturi în momentul de față de jocul merge mai departe, este un joc pentru România normală.

Tot ce se întâmplă în ultimele zile este o cosmetizare a vieții politice din PSD și ALDE, de aceea e foarte important ca oameni din cele două partide, colegi neafiliați aparținând minorităților naționale să înțeleagă acest moment politic crucial pentru că are în spate voturile românilor.

Guvernul Dăncilă trebuie să plece, a primit o palmă usturătoare din partea românilor”, a declarat Raluca Turcan.

La rândul său, președintele USR, Dan Barna, a precizat că e nevoie de 20-30 de voturi din actuala majoritate pentru ca moțiunea să poată trece: ”Prin votul din 26 mai am reușit să ne spălăm fața în Europa. În Europa lucrurile stau bine, parlamentarii pe care îi avem acolo noi, ca țară, sunt oameni pe care ne putem baza și de care putem fi mândri. În România, însă, trebuie continuată lupta, pentru că aici nu ne-am spălat deloc fața. Avem aceeași majoritate, același Parlament care aduce România la marginea Europei și moțiunea de azi își propune să deschidă această cale. Avem 173 de semnături. Suntem convinși că putem câștiga mai multe semnături. E datoria Opoziției, pentru că ea are în spate votul din 26 mai, care ne spune că această guvernare trebuie să plece”.  
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus