Stiri de ultima ora

Protocol de colaborare Pro România - ALDE pentru susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale

Protocol de colaborare Pro România - ALDE pentru susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale
Politic
Protocol de colaborare Pro România - ALDE pentru susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a anunţat că a semnat miercuri dimineaţă un protocol de colaborare, "un document tehnic", prin care Pro România şi ALDE susţin "candidatura independentă" a actorului Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale. Campania urmează să fie condusă de reprezentanţi ai celor două partide.

"Cei care vor coordona această alianţă electorală - am desemnat, că aşa spune legea - pe doamna Norica Nicolai şi pe domnul Sorin Câmpeanu", a adăugat liderul Pro România.

Victor Ponta a anunțat la începutul săptămânii că Pro România a decis să îl susţină pe Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale, ca independent.

"Am încercat în aceşti ani - unul dintre cei care au încercat e în faţa dvs. - cu şefi de partide care devin preşedinţi, şi cei care au câştigat, şi cei care au pierdut nu au avut cum să se desprindă de - şi nici nu era neapărat necesar - să de desprindă de partid... poate că de data aceasta, aşa cum au încercat şi alte ţări, un candidat independent cum este dl. Diaconu - mai spun încă o dată, nu va fi membru Pro România, nu-l chemăm la şedinţe de partid, nici nu cred că vine - pur şi simplu îl sprijinim din punct de vedere al infrastructurii politice şi al cunoştinţelor pe care noi le avem, poate fi o soluţie mai bună pentru ceea ce România aşteaptă în această toamnă în noiembrie", a declarat, luni după-amiază, Victor Ponta.

În aceeași zi, și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat că s-a decis susţinerea candidaturii lui Mircea Diaconu.

"Am renunţat la candidatura la prezidenţiale pentru a nu se mai spune că intenţia pe care noi am manifestat-o de a părăsi coaliţia este bazată pe decizia PSD-ului de a-şi desemna un candidat la prezidenţiale”, a spus Tăriceanu.

"Cred că este nevoie de un candidat independent care să se adreseze tuturor românilor. Mircea Diaconu ne-a spus că are nevoie de un sprijin logistic şi suntem dispuşi să-i acordăm acest srijin logistic pentru a-şi strânge semnăturile sau derula camapania de alegeri prezidenţiale, fără ca acest lucru să presupună ceva mai mult. Rămâne cu statutul de independent", a mai afirmat el.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus