Stiri de ultima ora

Procurorul general: Bugetul alocat ne va pune în imposibilitatea de a ne îndeplini obiectivele

Procurorul general: Bugetul alocat ne va pune în imposibilitatea de a ne îndeplini obiectivele
Politic
Dezbaterile din comisiile juridice reunite ale Parlamentului pe marginea bugetului de stat pe 2019 l-au lăsat, cum era de așteptat, cu un scandal de proporții. Unul dintre cele mai puternice semnale de alarmă a fost tras chiar de către Procurorul general al României. Augustin Lazăr a avertizat că există pericolul ca Ministerul Public să nu-și mai poată atinge obiectivele. 

Președintele comisiei, Robert Cazanciuc, i-a transmis lui Lazăr că trebuia să trimită către grupurile parlament are propunerile în termen: ”Nu a fost depus niciun amendament în termen. Domnul procuror general putea să depună la grupurile parlament are amendamentele, în termen, din timp. Nu am auzit să fie ceva acceptat până acum”.

PNL și USR au susținut amendamentele Procurorului general, dar singurul care a trecut a fost unul propus de PNL, care prevede majorarea bugetului Ministerului Public cu aproape 9 milioane de lei, banii urmând să meargă către asistență judiciară. Comisiile juridice reunite au avizat bugetul Ministerului Public, cu acest singur amendament.

În forma depusă de Guvern, bugetul Ministerului Public este de 1.315.784.000 lei, în creştere cu 5,56% faţă de 2018.

Articole similare :
comments powered by Disqus