Stiri de ultima ora

Premierul moldovean: Sperăm ca la sfârșitul anului 2018 să avem funcțional gazoductul Iași - Ungheni - Chișinău

Premierul moldovean: Sperăm ca la sfârșitul anului 2018 să avem funcțional gazoductul Iași - Ungheni - Chișinău
Politic
Investițiile la gazoductul dintre România și Republica Moldova au fost discutat în cadrul unei întrevederi pe care Pavel Filip a avut-o cu premierul român, Mihai Tudose.

"Am vorbit și despre un proiect strategic pentru noi, cum este construcția gazoductului Iași — Ungheni — Chișinău. Este vorba despre independența și securitatea, mai bine zis securitatea energetică a Republicii Moldova, și, din acest punct de vedere, am convenit că ne vom mișca foarte repede cu acest proiect. Proiectul tehnic va fi gata în câteva săptămâni și sperăm ca la sfârșitul anului 2018 să avem funcțional acest gazoduct", a afirmat Filip.

De asemenea, cei doi premieri au discutat interconectarea Republicii Moldova la rețeaua de electricitate a României.

"La capitolul energetic am vorbi și despre interconexiunile pe energie electrică. Noi am convenit că oricum vom avea o conexiune cel puțin pentru început cu România. Este vorba de conexiunea Isaccea — Vulcănești — Chișinău, astfel încât colegii vor discuta și celelalte noțiuni tehnice pentru a avansa și pe acest proiect", a adăugat premierul moldovean.

La discuțiile de la Chișinău au participat și directorul general al Transgaz Ion Sterian, dar și cel al Transelectrica, Corina Popescu.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus