Stiri de ultima ora

Președintele Klaus Iohannis: Premierul Dăncilă încalcă flagrant Constituția și afectează grav credibilitatea României

Președintele Klaus Iohannis: Premierul Dăncilă încalcă flagrant Constituția și afectează grav credibilitatea României
Politic
Președintele Klaus Iohannis: Premierul Dăncilă încalcă flagrant Constituția și afectează grav credibilitatea României

Președintele Klaus Iohannis îi cere premierului Viorica Dăncilă să facă o nouă nominalizare pentru poziția de comisar european „doar în urma consultării cu președintele României și după obținerea avizului Parlamentului”.

Președintele Klaus Iohannis / FOTO: https://www.presidency.ro

"Îi atrag atenția în mod public doamnei Dăncilă: încetați să mai riscați credibilitatea țării pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastră a făcut deja mult prea mult rău României, opriți-vă! Nu mai faceți de rușine România cu toți oamenii neprofesioniști și cu probleme de integritate pe care insistați să îi nominalizați atât în Guvern, cât și în posturi importante din cadrul Uniunii Europene!", arată președintele Iohannis, într-o

Klaus Iohannis apreciază că premierul Dăncilă „încalcă flagrant Constituția și afectează grav credibilitatea României” și „continuă să demonstreze tuturor că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului”. „Refuzul de a se consulta astăzi cu președintele României pe o problemă care vizează reputația țării noastre este o încălcare flagrantă a Constituției”, mai spune președintele.

La Palatul Cotroceni ar trebui să aibă loc azi consultările dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă , pentru nominalizarea unui alt comisar european din partea României. Premierul a refuzat invitația șefului statului și agreate de PSD: Dan Nica și Gabriela Ciot.

Declarația integrală a președintelui Klaus Iohannis:

Doamna Viorica Dăncilă continuă să demonstreze tuturor că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului. Refuzul de a se consulta astăzi cu Președintele României pe o problemă care vizează reputația țării noastre este o încălcare flagrantă a Constituției.

Gestul premierului arată, totodată, diletantismul și o totală lipsă de responsabilitate politică. Încăpățânarea prim-ministrului de a-și susține prietenii politici pentru o funcție în Uniunea Europeană, în ciuda evidentelor probleme de integritate, a dus deja la un eșec uriaș și riscă să producă daune semnificative României, inclusiv pierderea portofoliului de comisar european pe Transporturi de către țara noastră.

Îi atrag atenția în mod public doamnei Dăncilă: încetați să mai riscați credibilitatea țării pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastră a făcut deja mult prea mult rău României, opriți-vă! Nu mai faceți de rușine România cu toți oamenii neprofesioniști și cu probleme de integritate pe care insistați să îi nominalizați atât în Guvern, cât și în posturi importante din cadrul Uniunii Europene!

Îi cer din nou premierului să respecte Constituția și legile țării și să facă o nouă nominalizare pentru poziția de comisar european, doar în urma consultării cu Președintele României și după obținerea avizului Parlamentului.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus