Stiri de ultima ora

Președintele Iohannis, declarație de presă la 14:00, în direct pe B1 TV | B1.ro

Președintele Iohannis, declarație de presă la 14:00, în direct pe B1 TV | B1.ro
Politic
Președintele României, Klaus Iohannis , va susține o declarație de presă joi, ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului va face această intervenție într-un moment în care Guvernul Orban a rămas fără titular la portofoliul Sănătății. Victor Costache a demisionat din funcție, astfel că secretarul de stat Nelu Tătaru a fost propus pentru postul de ministru de către prim-ministrul Ludovic Orban.

După ce a confirmat că Victor Costache a renunțat la poziția de ministru al Sănătății, prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat că membrii Guvernului rămân „concentrați pe toate obiectivele stabilite, întărirea DSP pentru a face față nevoilor crescânde în activitate datorate epidemiei de coronavirus, creșterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice, asigurarea condițiilor normale de viață cu respectarea regulilor în carantină și în izolarea la domiciliu, efectuarea tuturor operațiunilor caracteristice pentru DSP la timp, cu promptitudine și în condiții de eficiență maximă. Urmărim în continuare obiectivul de creștere a capacității de diagnosticare. Aici trebuie să fac o precizare. INSP, în baza recomandărilor venite de la Comisia Europeană, a instituit un sistem de diagnosticare, stabilind care sunt prioritățile de diagnosticare. Toate aceste priorități de diagnosticare rămân valabile”.

Vestea vine într-un moment în care România duce o luptă aprigă cu efectele provocate de COVID-19. Autoritățile române au depistat, până miercuri - ora 13:00, 906 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 144 confirmate doar de la ultima raportare. În aceeași zi, Grupul de Comunicare Strategică anunța că încă trei pacienți contaminați au decedat, ducând bilanțul negativ la 17 - opt dintre victime proveneau de la Suceava. (Detalii  AICI )
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus