Stiri de ultima ora

PNL cere revocarea lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului: Acest om blochează orice ar putea pune în pericol interesele penale ale lui Dragnea!

PNL cere revocarea lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului:   Acest om blochează orice ar putea pune în pericol interesele penale ale lui Dragnea!
Politic
PNL cere revocarea lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului: Acest om blochează orice ar putea pune în pericol interesele penale ale lui Dragnea!

PNL a depus la conducerea celor două camere ale Parlamentului o cerere de revocare a lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului. Liberalii l-au acuzat pe Ciorbea că ”blochează orice ar putea pune în pericol interesele penale ale lui Dragnea”. 

Totodată, ei au cerut Avocatului Poporului să sesizeze OUG care modifică legile justiției la Curtea Constituțională, deși au admis că nu au mari așteptări din partea lui Ciorbea să răspundă acestei solicitări. 

”Avocatul Poporului este singura instituție care poate contesta OUG pe Justiție la CCR, unde soluția previzibilă este de neconstituționalitatea acestui act normativ. PNL solicită sesizarea ordonanței infractorilor la Curtea Constituțională.

Nu avem, însă, nicio încredere că Victor Ciorbea va da curs solicitărilor PNL. Apare astfel, un motiv în plus pentru revocarea Avocatului Poporului procedură pe care o înregistrăm astăzi la BPR. Acest om blochează orice ar putea pune în pericol interesele penale ale lui Dragnea! În paralel, PNL va declanșa o nouă procedură pentru sesizarea Comisiei de la Veneția prin intermediul APCE, iar juriștii PNL pregătesc această acțiune.

Azi ne aflăm la a 3-a ordonanță pe Justiție, dată împotriva recomandărilor Comisiei Europene, ale Comisiei de la Veneția și ale GRECO. Este grav! Este foarte grav pentru că arată o determinare bolnavă a PSD-ALDE de a trece cu tancul peste orice doar pentru a-și scăpa infractorii de deciziile Justiției”, a declarat liderul deputaților liberali, Raluca Turcan.

Articole similare :
comments powered by Disqus