Stiri de ultima ora

Parlament: Raport favorabil cu un amendament admis pentru bugetul SGG

Parlament: Raport favorabil cu un amendament admis pentru bugetul SGG
Politic
Comisiile de specialitate din Camera Deputaților și Senat au întocmit, sâmbătă, un raport favorabil cu un amendament admis pentru bugetul alocat Secretariatului General al Guvernului în anul 2017.

Dintre cele 41 de amendamente formulate, unul singur a fost adoptat în unanimitate, acesta vizând finanțarea cheltuielilor de expertizare, avizare și onorarii notariale (pentru organizațiile minorităților naționale).

"Dat fiind că nu are impact financiar, susținem", a declarat secretarul de stat Daniela Pescaru.

Amendamentele respinse de către membrii Comisiilor reunite de buget se refereau în special la reabilitarea unor biserici din mai multe județe.

Instituția are alocată de la bugetul de stat o sumă de peste 872,1 milioane lei, în scădere cu 2,51% comparativ cu anul precedent, din care 169,1 milioane lei pentru salarii, valoare mai mare decât anul trecut.

Pentru bunuri și servicii s-au alocat 60,4 milioane lei, cu 4,27% mai puțin decât în anul precedent. Au scăzut și banii alocați pentru deplasări, cu 2,92%, la 3,55 milioane lei.

De asemenea, instituția are prevăzute 34,5 milioane lei pentru finanțarea proiectelor europene pe cadrul financiar 2014 — 2020. Pentru investiții s-au alocat peste 1,58 milioane lei, cu 85,71% mai puțin decât în 2016.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus