Stiri de ultima ora

Orban: PNL va cere discutarea situației CA al SRR în sesiunea extraordinară propusă de PSD

Orban: PNL va cere discutarea situației CA al SRR în sesiunea extraordinară propusă de PSD
Politic
Liberalii vor participa la sesiunea extraordinară cerută de PSD și vor propune să fie discutată și numirea unui nou Consiliu de Administrație la Societatea Română de Radiodifuziune, a declarat, luni, președintele PNL, Ludovic Orban.

"Cu siguranță participăm și vom și solicita să suplimentăm eventuala ordine de zi a acestei eventuale sesiuni extraordinare cu puncte cum ar fi, de exemplu, numirea unui nou Consiliu de Administrație la Radio, unde cizma pesedistă distruge o instituție publică de tradiție din cauza faptului că în cadrul instituției nu funcționează toate organismele legale", a spus Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL.

El a amintit că "demersul PSD de încercare de a confisca Radioul public a fost declarat neconstituțional de Curtea Constituțională, la sesizarea formulată de PNL .

Liderul liberal a arătat, însă, că i se pare foarte ciudată convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pe chestiunea ELCEN, care nu este clarificată.

"Oricum, mi se pare foarte ciudată convocarea unei sesiuni extraordinare pentru o chestiune care încă nu este clarificată. Dacă este vorba despre convocarea unei sesiuni extraordinare în vederea transferului ELCEN către Primăria Capitalei, către Municipiul București, eu cred că mai sunt niște pași care trebuie făcuți și nu cred că parlamentarii trebuie să își asume răspunderea unor chestiuni legale care nu au fost rezolvate până acum de către Executiv", a menționat Orban.

Premierul Mihai Tudose a afirmat luni că a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului dedicate situației ELCEN, arătând că această societate trebuie să treacă în subordinea Primăriei Capitalei.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus