Stiri de ultima ora

Orban anunţă că APCE va sesiza Comisia de la Veneţia pe ordonanţele din justiţie

Orban anunţă că APCE va sesiza Comisia de la Veneţia pe ordonanţele din justiţie
Politic
Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că reprezentanţii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) vor sesiza Comisia de la Veneţia cu privire la ordonanţele de urgenţă care modifică legile justiţiei, în urma solicitării liberalilor.

27 afişări

Orban anunţă că APCE va sesiza Comisia de la Veneţia pe ordonanţele din justiţie

„Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a admis astăzi solicitarea Partidului Naţional Liberal de a fi sesizată Comisia de la Veneţia faţă de noile modificări aduse Legilor Justiţiei prin Ordonanţe de Urgenţă. Solicitarea a fost susţinută în cadrul Comisiei de deputatul PNL, Ionuţ Stroe, care a prezentat situaţia cu care se confruntă sistemul de justiţie din România şi modalitatea în care actuala guvernare înţelege să opereze modificări asupra legislaţiei, în mod intempestiv, fără consultări publice, fără respectarea observaţiilor Consiliului Superior al Magistraturii şi în sfidarea recomandărilor Comisiei Europene”, a transmis Ludovic Orban, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

„Felicit pe această cale delegaţia parlamentară a PNL în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care în susţinerea acestui demers a obţinut sprijinul partenerilor europeni. Noua sesizare a Comisiei de la Veneţia trasează o linie roşie în atacul PSD-ALDE la independenţa Justiţiei, întrucât orice pas înainte făcut de această guvernare va duce la reacţii extrem de dure ale partenerilor europeni”, a completat liderul liberal. Orban a adăugat că PSD-ALDE ar comite un act de trădare al intereselor naţionale dacă nu se va opri să legifereze împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene.

„Este cazul ca PSD-ALDE să se oprească din a face orice alt gest de legiferare împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene. În caz contrar, liderii PSD-ALDE comit un act de trădare a intereselor naţionale şi se vor face responsabili de sancţiunile pe care le va suporta România. Somez public Guvernul să oprească orice alt demers legislativ în domeniul Justiţiei sau în domeniul penal până când experţii Comisiei de la Veneţia vor finaliza analiza asupra modificărilor produse în cadrul legislativ din România”, a conchis preşedintele PNL. Acţiunea APCE vine în urma unei cereri făcute, luna aceasta, de PNL pentru sesizarea Comisiei de la Veneţia în legătură cu OUG 90/2018 privind Secţia pentru anchetarea magistraţilor, OUG 90/2018 şi OUG 7/2019 privind modificarea legilor justiţiei.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus