Stiri de ultima ora

Oana Niculescu Mizil va fi exclusa din PSD: Nu are legatura cu ce se intampla la DNA

Oana Niculescu Mizil va fi exclusa din PSD: Nu are legatura cu ce se intampla la DNA
Politic
Secretarul general adjunct al PSD Codrin Stefanescu a anuntat, joi, ca Oana Mizil va fi exclusa din PSD ca urmare a faptului ca ea apare pe listele de sustinatori ai Partidului Social Romanesc pe care il infiinteaza Micea Geaona.

"Faptul ca Oana Mizil apare in tabelul de initiativa a noului partid creat de Geoana si Vanghelie si depuse hartiile la Tribunalul Bucuresti - Partidul Social Romanesc, nu poti sa fii in doua partide, in PSD si in alt partid si de drept iti inceteaza statutul de membru al PSD", a spus Stefanescu.

El a aratat ca decizia de excludere a Oanei Mizil va fi discutata luni la PSD Sector 5 si joi in Biroul Politic al PSD Bucuresti.

"Decizia luata de Sectorul 5, care va fi validata la Bucuresti, nu are legatura cu ceea ce se intampla la DNA . La PSD Sector 5 va fi analizata luni si joi o sa o discutam in Biroul Politic la Bucuresti", a adaugat Stefanescu, potrivit Mediafax.

Oana Niculescu Mizil a ajuns joi, escortata de politie, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Dupa mai multe ore aceasta a iesit si a anuntat ca isi va da demisia din Parlament. Procurorii DNA ar fi dispus inceperea urmaririi penale in cazul deputatului.

In plus, iubita lui Marian Vanghelie a precizat ca e insarcinata cu edilul sectorului 5.

Oana Niculescu Mizil este acuzata de operatiuni financiare incompatibile cu functia de deputat - ar fi administrat o societate comerciala, acuzatii pe care le neaga.

Si Edilul Sectorului 5, Marian Vanghelie , este vizat de un dosar de coruptie, fiind acuzat de abuz in serviciu si luare de mita, sustin surse judiciare. Anchetatorii au descins la locuinta sa, joi dimineata, insa edilul nu se afla la domiciliu. Ulterior, dupa cateva ore, primarul a sosit in cele din urma acasa.

Prejudiciul in acest caz se ridica la aproape 450 de milioane de euro, iar Marian Vanghelie ar fi perceput comisioane de 20 la suta din contractele atribuite, adica aproximativ 90 de milioane de euro.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus