Stiri de ultima ora

Noapte grea pentru pompieri: Mai multe incendii au izbucnit în țară. Un cămin de bătrâni, printre clădirile cuprinse de flăcări (VIDEO)

Noapte grea pentru pompieri: Mai multe incendii au izbucnit în țară. Un cămin de bătrâni, printre clădirile cuprinse de flăcări (VIDEO)
Politic
A fost alertă miercuri, în judeţul Botoşani. O familie a rămas fără locuinţă în prag de iarnă după ce casa în care se aflau membrii ei a fost cuprinsă de flăcări, informează B1 TV. Şi la La Nuşeni, în Bistriţa Năsăud, a fost panică din cauza focului. A ars căminul pentru persoane vârstnice, iar cei aflați în interior au fost evacuați de urgenţă. Pompierii au intervenit şi lângă aeroportul din Satu Mare. Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, iar flăcările puteau fi văzute de la mare distanţă.

Alarma s-a dat chiar la miezul nopţii. Aleea Irişilor din municipiul Botoşani a fost împânzită de echipajele de pompieri şi SMURD. Cei care au dat alarma au fost propietarii unei case care a fost cuprinsă de flăcări din senin. Oamenii spun că s-au trezit din cauza fumului gros, iar când au ieşit în curte au văzut cum acoperişul este înghiţit de flăcări. Pericolul ca focul să se extindă la casele din apropiere a fost unul uriaş. Pompierii s-au luptat cu flăcările ore întregi. O femeie a suferit arsuri la o mână şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii încearcă acum să stabilească de la ce a pornit vâlvătaia.

Clipe de coşmar au fost şi în judeţul Bistriţa-Năsăud. Căminul pentru persoane vârstnice din Nușeni a fost cuprins de flăcări din senin. Imediat, angajaţii căminului au evacuat toţi bătrânii aflaţi în clădire. Din primele informaţii incendiul ar fi pornit dintr-un salon în care se aflau 11 persoane. Angajaţii căminului au pus mâna imediat pe extinctoare şi au încercat să stingă flăcările.

La momentul ajungerii salvatorilor la fața locului, incendiu a fost aproape lichidat de către personalul angajat.

Au fost făcute scrum o cameră care aparţinea personalului, o baie şi un hol.

De asemenea, o femeie de 80 de ani s-a intoxicat cu fum şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Autorităţile urmează să stabilească de la ce a pornit focul.

A fost alertă şi lângă aeroportul din Satu Mare, unde un incendiu de vegataţie a izbucnit. Flăcările se puteau vedea de la mare distanţă. Potrivit presei locale, flăcările ar fi izbucnit după arderea unor resturi vegetale. Zeci de hectare au ars, din cauza neatenției oamenilor care au lăsat focul nesupravegheat. Pompierii sătmăreni au făcut în repetate rânduri apel la populație și au avertizat asupra pericolului de extindere a incendiilor, mai ales că Satu Mare a traversat o perioadă de secetă.  
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus