Stiri de ultima ora

New York Times CRITICĂ România: Luptând cu UE, se pregăteşte să o conducă într-un moment crucial

New York Times CRITICĂ România:  Luptând cu UE, se pregăteşte să o conducă într-un moment crucial
Politic
New York Times CRITICĂ România: Luptând cu UE, se pregăteşte să o conducă într-un moment crucial

Un articol de: B1.ro - 31 Dec 2018, 09:23

În timp ce România se pregăteşte să preia preşedinţia Consiliului UE, puterea de la Bucureşti este sub tirul presei occidentale în ultima perioadă. Chiar în penultima zi a anului, prestigioasa publicaţie americană The New York Times publică un articol intitulat "România, luptând cu UE, se pregăteşte să o conducă într-un moment crucial".

Semnat de jurnalistul Kit Gillet, care trăieşte în România şi a semnat în ultimii ani mai multe articole pro-DNA, articolul din New York Times este o recapitulare a conflictelor dintre Guvernul PSD-ALDE şi UE şi a acţiunilor puterii politice în domeniul justiţiei.

"Guvernul României este pe un traseu de coliziune cu Uniunea Europeană exact în momentul în care este planificat să preia un rol de conducere în organizaţie. (...) În acelaşi timp, guvernul de la Bucureşti continuă schimbările în sistemul de justiţie care au fost criticate vehement la Bruxelles, iar oficiali de rang înalt din ţară apără poziţia guvernului printr-un limbaj eurosceptic", se arată în articolul din ziarul american.

Autorul articolului aminteşte criticile aduse de preşedintele Comisiei Europene, sâmbătă, la adresa României, dar şi tensiunile dintre guvern şi preşedinte, condamnarea lui Liviu Dragnea, dar şi posibila adoptate a unei ordonanţe de amnistie şi graţiere. Citându-l pe analistul Radu Magdin, autorul arată că Guvernul României are o tragerie defensivă, dorind să ţină Bruxelles-ul departe de treburile interne ale unei ţări care nu este eurosceptică.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus