Stiri de ultima ora

Ministrul propus la Educație, acuzat de șantaj și abuzuri

Ministrul propus la Educație, acuzat de șantaj și abuzuri
Politic
"Sindicatul nostru a demascat în ultimii 3 ani abuzurile, șantajul și amenințările acestuia la adresa cercetătorilor, toate culminând cu tăierile masive de fonduri pentru contractele de cercetare în derulare, cu peste 50% an de an începand cu 2013.

Mai mult, Sindicatul a acționat în instanță Ministerul, UEFISCDI și pe Adrian Curaj și Tudor Prisecaru, președinte al ANCSI. Acțiunile abuzive ale acestora fac obiectul Dosarului 4267/2/2015 aflat pe rolul Curții de Apel București. Cu adevărat periculos este faptul că în data de 24 martie 2015 a fost depusă o plângere penală la DNA împotriva acestora pentru savârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, amenințare și șantaj.

Deși am facut două cereri, pe 9 aprilie 2015 si 10 octombrie 2015 pentru a afla numărul dosarului și numele procurorul desemnat în acest caz, cererile au ramas fără răspuns. Protecția de care se bucură aceste persoane ne îngrijorează, atât din cauza încredințării domeniului educației și cercetării pe mâna unei persoane asupra căreia există dovezi covârșitoare că a săvârșit fapte de natură penală și corupție, cât mai ales pentru suspiciunile că, în aceste condiții, procesul civil nu se va desfășura în mod corect", declară președintele sindicatului George Epurescu, scrie Viitorul ilfovean .

DN a transmis că nu a început urmărirea penală în cazul menționat de George Epurescu.
dcnews.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus