Stiri de ultima ora

Ministrul Ioan Rus, intrebat de ce a trimis Corpul de Control la Aeroportul Kogalniceanu: "Nu aveau nimic de lucru"

Ministrul Ioan Rus, intrebat de ce a trimis Corpul de Control la Aeroportul Kogalniceanu: Nu aveau nimic de lucru
Politic
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a fost intrebat, miercuri, de jurnalisti, de ce a trimis Corpul de Control la Aeroportul Mihail Kogalniceanu.

Raspunsul sau a fost: ”Ca nu aveau nimic de lucru in perioada asta si am zis....Nu este niciun fel de problema. Peste tot in toate companiile noastre Corpul de Control are sarcina sa verifice modul in care se lucreaza. Punct”.

Intrebat daca ar fi vorba despre contracte paguboase, Rus a raspuns: ”Va doresc o zi buna!”.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anuntat recent ca va trimite Corpul de Control la Aeroportul International Mihail Kogalniceanu din Constanta pentru a face verificari, dupa aparitia unor reclamatii privind un posibil management defectuos. Potrivit ministrului Ioan Rus, Corpul de Control va verifica cu exactitate ce probleme sunt la Aeroportul Mihail Kogalniceanu, iar cand vor fi stranse toate elementele necesare privind "oportunitatea si legalitatea a ceea ce se intampla acolo" vor fi luate deciziile care se vor impune.

Sindicatul Independent din cadrul Aeroportului International Civil Mihail Kogalniceanu spunea ca decizia a fost luata ca urmare a sesizarilor facute de sindicalisti si dupa ce in presa centrala au aparut informatii privind "managementul defectuos si contractele paguboase" incheiate de actualul director general, Cristian Carsium Moldovanu.

"Sindicatul si-a exprimat in mai multe randuri dezacordul cu deciziile de management luate in ultimul an de directorul general care au agravat situatia financiara a aeroportului civil, ale carui pierderi s-au triplat in mandatul actualului manager", se arata intr-un comunicat de presa remis de Sindicatul Independent din cadrul Aeroportului Mihail Kogalniceanu. Potrivit aceluiasi document, cateva zeci de salariati si membri ai Sindicatului se afla, din vara acestui an, in conflict deschis cu conducerea Aeroportului, pe rolul Tribunalului Constanta aflandu-se un dosar care are ca obiect recuperarea drepturilor banesti de catre reclamanti. Tensiunile dintre angajati si conducerea actuala nu au lipsit nici in 2013, in octombrie salariatii amenintand in mai multe randuri cu greva, in primul rand din cauza intarzierilor salariale, se mai arata in comunicatul citat.

Reprezentantul Sindicatului Independent din cadrul Aeroportului Mihail Kogalniceanu, Cristian Fotu, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX ca ministrul Transporturilor a fost sesizat in repetate randuri despre neregulile din cadrul aeroportului, ultima oara in 24 septembrie. El a spus ca sindicalistii pe care ii reprezinta sunt nemultumiti de faptul ca nu s-a incheiat negocierea contractului colectiv de munca, expirat de la sfarsitul lunii iulie, dar si de faptul ca mai multe firme care doresc sa realizeze investitii in cadrul aeroportului nu sunt acceptate.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus