Stiri de ultima ora

Ministrul Duşa şi ambasadorul SUA, zboruri cu avioane F16 la exerciţiul militar de la Câmpia Turzii

Ministrul Duşa şi ambasadorul SUA, zboruri cu avioane F16 la exerciţiul militar de la Câmpia Turzii
Politic
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, au zburat cu avioane F16, cu dublă comandă, care au decolat, vineri, de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, în cadrul exerciţiului bilateral româno-american "Dacian Viper 2015".

Mircea Duşa

Purtătorul de cuvânt al Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, maiorul George Moldovan, a declarat, vineri, presei, că avioanele F16 cu care zboară cei doi oficiali sunt pilotate de piloţi americani.

"Ministrul Mircea Duşa şi ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, zboară în două avioane F16 cu dublă comandă, pilotate de piloţi americani în cadrul exerciţiului bilateral «Dacian Viper 2015», care se desfăşoară, în perioada 12-23 octombrie, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. Zborurile sunt efectuate exact în condiţiile exerciţiului şi au o durată de circa 40 de minute", a spus Moldovan.

"Nu am emoţii, am mai efectuat astfel de zboruri", a spus Duşa.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, este prezent vineri la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului româno-american "DACIAN VIPER 2015", care se desfășoară în Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, prilej cu care se va întâlni cu adjunctul secretarului general al NATO, ambasadorul Alexander Vershbow. La Câmpia Turzii va fi prezent și șeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă.

Exercițiul româno-american "DACIAN VIPER 2015" a început marți și se va încheia la 30 octombrie.

Forțele Aeriene Române participă la exercițiu cu aproximativ 250 de militari piloți și personal tehnic, cu șase aeronave MiG-21 LanceR și trei elicoptere IAR-330 (SOCAT și MEDEVAC), iar Garda Națională Aeriană a Statului Alabama cu aproximativ 200 de militari, opt aeronave F-16 și tehnica de deservire aferentă.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus