Stiri de ultima ora

Marcel Ciolacu: Proiectul de rectificare bugetară va intra miercuri în transparenţă

Marcel Ciolacu: Proiectul de rectificare bugetară va intra miercuri în transparenţă
Politic
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat că proiectul de rectificare bugetară va intra, miercuri, în transparenţă decizională, precizând că luni ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a prezentat propunerile sale în şedinţa coaliţiei de guvernare.

Marcel Ciolacu: Proiectul de rectificare bugetară va intra miercuri în transparenţă

„Vom vedea. Am înţeles că va intra în transparenţă în ziua de miercuri. Dar sunt normale discuţii. Ministrul de Finanţe a venit a expus punctul dânsului de vedere şi ce măsuri doreşte dânsul să se ia şi pe urmă vedem ce facem”, a afirmat Marcel Ciolacu, înaintea CEx al PSD, întrebat ce va face Guvernul legat de nemulţumirile ALDE că sunt tăiate sume de la Transporturi, Sănătate sau Educaţie. Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis premierului Viorica Dăncilă şi ministrului de Finanţe Eugen Teodorovici, în şedinţa coaliţiei de guvernare, că ALDE nu este de acord cu tăierile bugetare de la ministerele de bază pentru dezvoltarea României: Transporturi, Educaţie şi Sănătate. De asemenea, ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la investiţii şi a cerut identificarea unor soluţii. De asemenea Tăriceanu s-a arătat nemulţumit şi de faptul că au fost majorate cu peste jumătate de miliard bugetele SRI, SIE şi STS.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat, săptămâna trecută, că prima rectificare bugetară ar trebui efectuată până pe 31 iulie. El a vorbit despre un pachet de măsuri menite să eficientizeze cheltuirea banului public, car ear urma să includă şi măsuri privind pensiile speciale, dar şi limitarea unor cheltuieli cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul acordate studenţilor.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus