Stiri de ultima ora

Manifestație pro-Europa și anti-PSD lângă Ateneul Român, unde a fost lansată oficial Preşedinţia României la Consiliul UE

Manifestație pro-Europa și anti-PSD lângă Ateneul Român, unde a fost lansată oficial Preşedinţia României la Consiliul UE
Politic
În timp ce la Ateneu, în cadrul ceremoniei de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, câteva sute de persoane protestau în apropiere, în fața Bibliotecii Universitare. Manifestanţii au scandat lozinci pro-Europa, dar și-au strigat și nemulţumirea faţă de Guvernul român.

Protest lângă Ateneul Român

Protestul a fost anunțat pentru ora 19.00 de organizaţiile Rezistenţa, Corupţia Ucide, Declic şi Iniţiativa România sub sloganul "Vrem Europa, nu dictatura!".

Manifestanții au purtat steagurile României şi UE şi au afişat pancarte cu mesajele "Suntem cu voi, Europa!", "România, fără graţiere" și au scandat "PSD, ciuma roșie!"

Pe Palatul Regal a fost proiectat cu laser mesajul "We want EU. PSD want Russia" - "Noi vrem Uniunea Europeană. PSD vrea Rusia".

Mai multe personalități, între care Dacian Cioloș, Dan Barna, Vlad Voiculescu, regizorul Stere Gulea și filosoful Mihai Șora, au trecut pe la protest sau au participat la manifestație.

În plus, mai mulți protestatari au afișat şi pe traseul liderilor europeni spre Ateneul Român, pancarte cu mesaje anti-corupție.

Articole similare :
comments powered by Disqus