Stiri de ultima ora

MAI: Ministrul Radu Stroe i-a felicitat pe angajaţii Inspectoratului General de Aviaţie

MAI: Ministrul Radu Stroe i-a felicitat pe angajaţii Inspectoratului General de Aviaţie
Politic
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a felicitat pe angajaţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI cu ocazia aniversării Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.

Vă mulţumesc pentru dăruirea, spiritul de sacrificiu şi profesionalismul cu care vă îndepliniţi misiunile. La ceas aniversar, vă adresez, tuturor, felicitări! , se arată în mesajul transmis de ministrul Radu Stroe, potrivit unui comunicat emis sâmbătă de MAI.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne i-a evocat pe aviatorii care şi-au sacrificat viaţa pentru siguranţa semenilor lor şi care, astfel, au devenit modele pentru cei care astăzi sfidează înălţimile .

Atunci când amintesc de înaintaşi, nu mă refer doar la pionierii aviaţiei româneşti, ci şi la colegii dumneavoastră care şi-au pus chezăşie viaţa lor pentru pacea şi siguranţa noastră , a subliniat ministrul Stroe.

Momentul aniversar din acest an a fost desăvârşit vineri de acordarea Drapelului de luptă Inspectoratului General de Aviaţie, simbol oferit piloţilor Ministerului Afacerilor Interne pentru curajul şi devotamentul de care au dat dovadă în misiunile executate atât în ţară, cât şi în străinătate, aminteşte MAI.

Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne îndeplineşte independent sau în cooperare cu alte instituţii misiuni diverse, între care cercetare şi supraveghere din aer, căutare şi salvare de persoane, transport aerian, stingerea incendiilor de suprafaţă, precizează sursa.

O componentă importantă a activităţii piloţilor MAI o constituie misiunile umanitare şi de transport aeromedical de urgenţă, desfăşurate în cooperare cu SMURD, datorită cărora, săptămânal, sunt salvate zeci de persoane.

"Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, sărbătorită anual la data de 20 iulie, este momentul în care cei care au cucerit şi apoi apărat spaţiul aerian românesc sunt onoraţi de întreaga ţară pentru profesionalismul, devotamentul şi istoria lor plină de sacrificii", se mai arată în comunicatul MAI. AGERPRES/(AS-Antonia Niţă)
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus