Stiri de ultima ora

Ludovic Orban anunţă moţiuni simple ale PNL în Parlament împotriva lui Toader, Teodorovici şi Leş | VIDEO

Ludovic Orban anunţă moţiuni simple ale PNL în Parlament împotriva lui Toader, Teodorovici şi Leş | VIDEO
Politic
„Deja avem pregătite. Am anunţat moţiuni simple împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care va fi depusă la Camera Deputaţilor. Am pregătit moţiune împotriva ministrului Finanţelor, Orlando Teodorovici. De asemenea, suntem pregătiţi cu o analiză extrem de critică pe zona Apărării”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul reuniunii de vineri a miniştrilor de externe ai Partidului Popular European (PPE).

Acesta a precizat că se impune o moţiune simplă şi împotriva ministrului Gabriel Leş din cauza situaţiei legate de programele de înzestrare, respectiv întârziere achiziţionării corvetelor.

„Vom depune cu siguranţă o moţiune împotriva ministrului Apărării pentru că situaţia în ceea ce priveşte programele de înzestrare, ceea ce se întâmplă la Ministerul Apărării, modul în care ministrul Apărării nesocoteşte condiţii fundamentale care ţin de buna funcţionare a Armatei ne determină să cerem demiterea ministrului Apărării”, a conchis liderul PNL.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, la începutul acestei luni, că a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale.

Suspendarea procedurii a venit după ce Şantierul Naval Constanţa (SNC) a acţionat în instanţă Guvernul şi MApN, cerând anularea licitaţiei privind programul de înzestrare cu corvete multifuncţionale. La primul termen al procesului instanţa a dispus amânarea dosarului termenul de miercuri, Şantierul Naval Constanţa nu a fost reprezentat de avocat, astfel că instanţa a dispus amânarea dosarului. Un nou termen de judecată a fost stabilit pentru data de 20 februarie.

De asemenea, Gabriel Leş a comentat joi şi pe marginea situaţiei cu privire la şeful Statului Major al Apărării. (SMAp) Astfel, acesta a spus că, în momentul în care decizia instanţei de suspendare a decretului prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării va fi comunicată oficial, va veni cu o propunere pentru conducerea SMAp.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat anterior că va pune în aplicare decizia instanţei referitor la şeful Statului Major al Apărării, precizând că din 1 februarie pe funcţia de locţiitor al şefului SMAp a fost împuternicit generalul-locotenent Laurian Anastasof.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus suspendarea executării decretului semnat de Klaus Iohannis de prelungire a mandatului de şef al Statului Major al Apărării, până la pronunţarea instanţei de fond. Decizia nu este definitivă, dar este executorie.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus