Stiri de ultima ora

Liviu Dragnea, despre Corina Creţu: Când spui că ţii cu ţara şi votezi împotriva ei, eşti mincinoasă

Liviu Dragnea, despre Corina Creţu: Când spui că ţii cu ţara şi votezi împotriva ei, eşti mincinoasă
Politic
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că dacă informaţia potrivit căreia Colegiul Comisarilor, din care face parte şi Corina Creţu, a votat pentru transmiterea scrisorii Comisiei Europene de avertizare a României privind modificările la legile justiţiei, atunci aceasta este "o mincinoasă".

90 afişări

Liviu Dragnea, despre Corina Creţu: Când spui că ţii cu ţara şi votezi împotriva ei, eşti mincinoasă

"Dacă e aşa cum spune purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, am constatat că doamna Corina Creţu, care este candidat la europarlamentare pentru o formaţiune politică de securişti, a votat împotriva României. Când votezi în unanimitate să trimiţi o scrisoare pentru a sancţiona România, nebazându-te pe nimic, în acelaşi timp eşti în campanie electorală la un partid care este împotriva partidului de guvernământ. Tu spui că ţii cu ţara ta şi votezi împotriva ei nu poţi să fii decât mincinoasă", a afirmat Liviu Dragnea într-o vizită cu ministrul Agriculturii Petre Daea în Dolj. Reacţia acestuia vine în contextul unei scrisori adresate autorităţilor române, în care Frans Timmermans avertizează cu un mecanism mai dur decât Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), dacă modificările aduse codurilor penale intră in vigoare. Acesta precizează că reprezentanţii Comisiei Europene au fost nevoiţi să revină în ultimele luni, la intervale frecvente, la chestiunea evoluţiilor privind statul de drept în România. Scrisoarea este adresată preşedintelui Klaus Iohannis, preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea şi premierului Viorica Dăncilă.

Potrivit sursei citate, Comisia Europeană va declanşa "Rule of law Framework", proces care va înlocui pentru un timp MCV, dacă ţara noastră adoptă alţi paşi negativi în domeniul judiciar, precum promulgarea ultimelor modificări aduse codurilor penale.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus