Stiri de ultima ora

Liviu Dragnea, despre Augustin Lazăr: Crede că prin trimiterea acestui dosar al Revoluţiei acoperă nenorocirea?

Liviu Dragnea, despre Augustin Lazăr: Crede că prin trimiterea acestui dosar al Revoluţiei acoperă nenorocirea?
Politic
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că România are o mare problemă dacă la 30 de ani de la Revoluţie procurorul general este o persoană acuzată că a refuzat eliberarea unui disident, susţinând că trimiterea în judecată a dosarului Revoluţiei nu acoperă nenorocirea de la Aiud.

21 afişări

Liviu Dragnea, despre Augustin Lazăr: Crede că prin trimiterea acestui dosar aş Revoluţiei acoperă nenorocirea?

"Au fost totuşi speranţe mari la Revoluţie, nu am fost participant, mă rog, ca orice român care a stat în casă, totuşi procurorul general al României, nu am nimic cu acest om, nu am zis despre el nimic, totuşi e greu să spui că nu ai făcut poliţie politică, argumentele sunt scrise de hastagisti. (...). Poate tinerii nu ştiu, noi am trăit acele vremuri, credeţi că cineva decidea ăsta pleacă asta nu? Avea comandă. De la Securitate şi partid, astea erau cele două structuri", a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.

"În 2019, procurorul general să fie un asemenea om, avem o mare poblemă. Dacă tot spui că esti anticomunist...de ce îl ţii pe acest om (n.r.: Iulius Filip)? Această mizerie, crede că cu trimiterea acestui dosar acoperă nenorocirea? Sau e cum spun alţii că nici după grozăvia lui nu-l demite pentru că familia sa (n.r.: familia lui Klaus Iohannis) are un dosar la instituţia aia. Ce ar trebui să mai apară ca să îl dea jos? (...) Poate să îl propună domnul Toader din nou...", a mai spus liderul PSD. Augustin Lazăr a anunţat luni că procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus au fost inculpaţi pentru infracţiuni contra umanităţii.

Miercuri, Augustin Lazăr, căruia din ce în ce mai multe personalităţi şi politicieni îi cer să-şi retragă candidatura, va susţine interviul în faţa lui Tudorel Toader pentru un nou mandat. E prima dată când procurorul poate răspunde faţă în faţă acuzaţiilor că a refuzat să-l elibereze pe Iulius Filip, disidentul condamnat şi încarcerat în anii 80 la Aius, acolo unde Lazăr era preşedinte al Comisie de eliberări.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus