Stiri de ultima ora

LIVE TEXT. Conducerea PSD, convocată de urgenţă după condamnarea liderului/ Oprişan, cel care îi ceruse demisia: PSD îşi urmează o nouă cale/ Când se va întruni CEx

LIVE TEXT. Conducerea PSD, convocată de urgenţă după condamnarea liderului/ Oprişan, cel care îi ceruse demisia: PSD îşi urmează o nouă cale/ Când se va întruni CEx
Politic
Comitetul Executiv al PSD se va reuni marţi, de la ora 18.00 pentru a vedea calea de urmat în contextul condamnării liderului partidului Liviu Dragnea de către ÎCCJ la 3 ani şi 6 luni de închisoare, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

1140 afişări

UPDATE ORA 16.09: Liderii PSD şi mai mulţi miniştri se reunesc, la ora transmiterii acestei ştiri, în şedinţă de urgenţă luni, după ce decizia instanţei supreme prin care Liviu Dragnea a fost condamnat. Potrivit unor surse social-democrate Viorica Dăncilă ar urma să preia interimar şefia partidului, până la Congresul PSD care ar putea avea loc cel mai probabil în prima parte a lunii iunie. Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan, lider al organizaţiei Vrancea, a declarat luni, după ce Liviu Dragnea după ce a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, că partidul ” îşi urmează o nouă cale”. „PSD îşi urmează calea, aş putea spune o nouă cale din acest punct de vedere, pentru că tranziţia va fi făcută uşor, statutar. Doamna Viorica Dăncilă este preşedintele executiv al partidului în acest moment. Sigur că la un moment dat va exista un congres, în urma consultărilor din CEX cu colegii noştri, şefii organizaţiilor judeţene”, a declarat Marian Oprioşan.

El a mai spus că partidul îşi va continua idealul social-democrat. ”Vom face tot ceea ce este posibil ca PSD să îşi continue idealul social democrat pentru că PSD a făcut multe lucruri bune pentru români şi pentru România şi nu merita să i se întâmple un asemenea lucru”, a mai spus vicepreşedintele formaţiunii. Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnatluni la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus