Stiri de ultima ora

LIVE Iohannis, declaraţii la Cotroceni. Temele la care sunt aşteptate răspunsuri de la şeful statului

LIVE Iohannis, declaraţii la Cotroceni. Temele la care sunt aşteptate răspunsuri de la şeful statului
Politic
Preşedintele Klaus Iohannis va susţine miercuri, la ora 12:00, o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

Temele politice care nu au primit un răspuns de la preşedintele Iohannis sunt motivarea respingerii celor trei miniştri propuşi de PSD după plecarea inclusiv a lui Tudorel Toader. Un alt subiect lăsat în suspensie este solicitarea ministrului de Externe de rechemare de la Ambasada României în SUA a lui George Maior. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la sfârşitul lunii aprilie, înainte de campania electorală, că nu este de acord cu remanierea şi că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniştri interimar, propunerile actuale considerându-le nepotrivite. Propunerile de remaniere au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero.

Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb vin ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader PSD a decis retragerea sprijinului politic.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus