Stiri de ultima ora

Liderul USR anunţă că a discutat cu preşedintele Iohannis despre moţiunea de cenzură

Liderul USR anunţă că a discutat cu preşedintele Iohannis despre moţiunea de cenzură
Politic
Preşedintele USR Dan Barna a declarat, joi la Parlament, că a discutat în urmă cu câteva zile cu şeful statului Klaus Iohannis despre moţiunea de cenzură şi despre actualul context politic.

73 afişări

Liderul USR, Dan Barna, anunţă că a discutat cu preşedintele Iohannis despre moţiunea de cenzură

"Avem un dialog cu Preşedinţia. Pe situaţia actuală, pe perspectivele unei moţiuni de cenzură, elementele fireşti de discutat în momentul de faţă. Acum o perioadă, câteva zile în urmă. Am discutat contextul politic, mai mult nu o să vă spun acum", a afirmat Dan Barna, joi la Parlament.

Întrebat cât de des se consultă cu preşedintele Klaus Iohannis, liderul USR a răspuns: "Prefer să nu răspund la această întrebare. Din când în când".

Chestionat dacă se va consulta cu şeful statului cu privire la înlocuitorul Vioricăi Dăncilă la şefia Executivului, Barna a replicat: "După cum ştiţi structura constiţuţională, lucrurile sunt invers. Preşedintele propune premier şi are consultări cu partidele şi USR a fost de fiecare dată prezent la consultări exprimând poziţia noastră".

De asemenea, întrebat cine a iniţiat aceste consultări, dacă a fost chemat de Iohannis sau dacă a solicitat el o întrevedere, liderul USR a spus: "În general, se întâmplă într-o direcţie sau alta nu avem un tipar pe treaba asta. stăm de vorbă din când in când. Avem un dialog cu preşedintele, despre acestă solicitare nu am discutat înainte, este o propunere în care credem foarte mult. Avem un dialog cu Preşedinţia".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat dacă mai susţine o moţiune de cenzură în momentul de faţă, că nu el trebuie să o susţină "Opoziţia trebuie să susţină o moţiune de cenzură şi sper să o facă".

Partidele de Opoziţie au anunţat că în următoarea perioadă, până la încheierea sesiunii parlamentare, vor depune o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, în momentul de faţă aflându-se în negocieri pentru susţinerea la vot a moţiunii.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus