Stiri de ultima ora

Lideri PSD, aleși în funcții cu greutate la Curtea de Conturi

Lideri PSD, aleși în funcții cu greutate la Curtea de Conturi
Politic
Parlamentarii și-au dat votul în condiții de distanțare socială și reguli de igienă stricte. Restricţiile au fost respectate și nu prea, pentru că politicienii nu mai aveau răbdare să închidă sesiunea parlamentară.

Ei au decis că Niculae Bădălău va fi vicepreședinte al Autorității de Audit de la Curtea de Conturi. În urmă cu 3 ani, el a amendat personal legea Curții de Conturi, astfel încât în conducerea instituției să fie acceptați și candidați cu studii de inginerie, nu doar cei cu experiență economică și juridică.

Bădălău însuși este inginer, și deși a făcut și studii juridice, nu a profesat niciodată.

Un alt moment controversat din biografia sa este o condamnare la închisoare pentru furtul unor saci de grâu în timpul comunismului, amnistiată însă de Nicolae Ceaușescu.

La Curtea de Conturi, fostul ministru va prelua funcția deținută până azi de Ilie Sârbu, care devine vicepreședinte al instituției, pentru un rest de mandat de 1 an.

Și Sârbu are în spate o carieră politică de notorietate: a fost ministru al Agriculturii în guvernul condus de Adrian Năstase și s-a bucurat mulți ani de mare influență în PSD. Este socrul fostului premier Victor Ponta și tatăl Dacianei Sârbu, fost europarlamentar.

Funcțiile lui Niculae Bădălău și Ilie Sârbu sunt remunerate cu 25000 de lei pe lună.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus