Stiri de ultima ora

Legea votului prin corespondenta: Diavolul sta in detalii. Responsabilitate sau praf in ochii alegatorilor? Interviu

Legea votului prin corespondenta: Diavolul sta in detalii. Responsabilitate sau praf in ochii alegatorilor? Interviu
Politic
Dupa ce a zacut luni de zile in sertare, legea votului prin corespondenta trece zilele acestea in mare graba prin Parlament, fara dezbateri serioase si cu o serie de lacune, de ordin procedural sau chiar legislativ.

Asteptata cu mare interes de romanii din afara granitelor tarii si promisa de intreaga clasa politica dupa dezastrul inregistrat la alegerile prezidentiale de anul trecut, legea votului prin corespondenta a trecut prin Senat in doar cateva zile, urmand sa fie votata miercuri si de Camera Deputatilor, decizionala.

Luni seara, pe ultima suta de metri, Comisia de Cod Electoral a organizat o intalnire cu reprezentanti ai societatii civile si ai mai multor institutii implicate in derularea procesului electoral.

"Legea va fi creatia partidelor", subliniaza Septimius Parvu, reprezentantul Expert Forum (EFOR) , care a enumerat intr-un interviu acordat Ziare.com principalele hibe ale proiectului legislativ, dar si temerile legate de punerea lui in aplicare.

Cum a decurs intalnirea de luni seara?

Au fost 5 membri ai comisiei, de la PSD, PNL si UDMR, circa 10 reprezentanti ai ONG-urilor si cateva institutii care ar trebui sa fie implicate in procesul de organizare a votului prin corespondenta: MAE, Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), Posta Romana si altele.

Aceasta intalnire a fost organizata in urma unei scrisori pe care noi am trimis-o la inceputul saptamanii trecute si in care am cerut sa existe dezbateri. Oricum, ea vine un pic tardiv, mai ales ca termenul limita pentru depunerea amendamentelor de catre deputati era ora 14, iar noi ne-am intalnit cu dansii la ora 17. Este adevarat insa ca membrii comisiei pot depune amendamente pana astazi.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus