Stiri de ultima ora

Klaus Iohannis: Modificările la Codul penal, neavenite

Klaus Iohannis: Modificările la Codul penal, neavenite
Politic
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi,  la invitația Președintelui Republicii Polone, Bronislaw Komorowski, la manifestările de marcare a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, care au loc  la Gdansk.

La ceremonii participă 14 şefi de stat din Europa.

La Gdansk au început mişcările de protest care au dus la căderea comunismului. E motivul pentru care preşedintele ţării gazdă, Bronislaw Komorowski, a organizat acolo o primă ceremonie. Komorowski a propus că e momentul să marcheze şi 70 de ani de la întâlnirea de la Yalta, care a dus la împărţirea sferelor de influenţă în Europa. O altă semnificaţie se referă la cei 25 de ani de la destrămarea blocului totalitar condus de Moscova.

În apropiere de Gdansk, într-o micuţă localitate învecinată, Westerplatte, s-au tras primele focuri de armă care au declanşat Al Doilea Război Mondial. O a două ceremonie a fost organizată la miezul nopţii, exact la ora la care a început marea conflagraţie.

La ceremonii au participat preşedinţii Bulgariei, Cehiei, Ciprului, Croaţiei, Estoniei, Lituaniei, României şi Ucrainei şi premierul Slovaciei. Franţa a fost reprezentată de ministrul Apărării, iar Germania - de fostul preşedinte Horst Koehler.

"Sfârşitul acestui război, care a pus capăt ocupaţiei germane, n-a adus libertate pentru această regiune a Europei, deoarece ţările au fost supuse, împotriva voinţei lor, imperiului condus de Stalin", a amintit preşedintele polonez Bronislaw Komorowsk
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus